EIA ( Energie Investeringsaftrek )

De EIA ( Energie Investeringsaftrek ) is bedoeld voor bedrijven die voornemens zijn om energiezuinige besparingen toe te passen in hun omgeving en voor duurzame energie. Met de EIA kan een bedrijf met een belastingvoordeel investeren in bovengenoemde projecten. U mag 41,5% aftrekken van uw investeringskosten op de fiscale winst.

Belastingkorting op vennootschaps en inkomstenbelasting

U betaalt hierdoor minder vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting. Wanneer u gebruik maakt van de Energie Investeringsaftrek levert het u en uw bedrijf 10% fiscaal voordeel op. Daarboven op komt ook een lagere energienota, want u bespaart immers op uw energiekosten.

Aanvraag dient tijdig te gebeuren

U dient de EIA tijdig aan te vragen doe dit het liefst drie maanden na het indienen van uw opdracht, dit kan zowel schriftelijk als mondeling. De Energielijst voor 2014 staat alweer online hierin kunt u bekijken welke energiezuinige technieken onder de EIA vallen. In de lijst zijn ruim 160 energiebesparende technieken opgenomen.

De EIA is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Financiën. Voor 2014 is het budget gesteld op € 111 mln.

 

 

Plaats een reactie