Electrabel wil een grote zonnecentrale neerzetten in Zwolle

zonnecellen

Electrabel is voornemens om een zonnecentrale te plaatsen in Zwolle. De zonnecentrale met 4000 zonnepanelen zal dan de grootste zijn in Nederland. De energieleverancier heeft een stuk grond van 1,5 HA waar zij de centrale willen bouwen. Dit stuk grond ligt naast de energiecentrale Harculo.

Om het project goed van de grond te laten komen zijn er veel particuliere investeerders nodig. Vooral voor mensen die nog huiverig zijn om zelf zonnepanelen te plaatsen op het eigen dak, of voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om ze te kunnen plaatsen. Voor deze mensen is er eenmalig een investering nodig van €300 waarmee zij één zonnepaneel bekostigen. Dit zorgt voor een jaarlijkse besparing op van 5%.

Men mag maximaal investeren in zes zonnepanelen per persoon. Dan word de besparing verhoogd tot 30% per jaar. Tevens verzekeren de particulieren zich 25 jaar lang van een duurzame energie opbrengst.

Voor geïnteresseerden  is er de website van electrabel energie besparen zonneparken op deze website kan men zich aanmelden.

Plaats een reactie