Elektrische auto met brandstofcel

 

Automerk Hyundai presenteert vandaag de eerste brandstofcel auto. De elektrische auto heeft een brandstofcel die elektriciteit opwekt uit zuurstof en waterstof. Wanneer de auto stilstaat produceert de brandstofcel ook elektriciteit.

Het model wat Hyundai presenteert is allereerst bestemd voor de TU Delft, die is bezig met een onderzoek, het onderzoek is gericht op de winst en werking van de auto. De auto is een alternatief voor auto’s die nu nog op benzine en diesel rijden, de fossiele brandstoffen dus. Vandaar dat autofabrikanten op zoek zijn naar andere optie’s die zorgen voor een mindere CO2 uitstoot.

De brandstofcel kan een winst behalen van 40%/45% met de elektriciteit uit waterstof. Het onderzoek focust zich op in hoeverre de brandstofcel motor de hoeveelheid stroom kan garanderen om huizen van stroom te kunnen voorzien. Zij willen aangeven dat een brandstofcel auto van 100 kilowatt 100 woningen kan voorzien in hun energiebehoefte. Het rendement zit hem vooral in het aansluiten van de auto op het bestaande energienetwerk.

Met het project Car as Power Plant onderzoekt de TU Delft ook het optimaliseringsproces die samenhangt met het rijden op de brandstofcellen uit waterstof. Het hele proces word doorgenomen van A tot Z. TU Delft doet dit in samenwerking met GasTerra, Q-park, Stedin, CNG Net, RDW, en andere bedrijven. GasTerra heeft de investering gedaan voor de brandstofcelauto.

Bron: Telegraaf

Plaats een reactie