Eneco sluit zich aan bij duurzame Coöperatie de Unie

duurzameenergie

Energiebedrijf Eneco heeft zich aangesloten bij Coöperatie De Unie die opgericht is door Urgenda een dienstverlener voor de lokale energiebedrijven. Windunie, Texel Energie, Amsterdam Energie, Zeeuwind en Leudal Energie zijn ook leden van de Coöperatie.

De Unie blij met aanwinst Eneco

De Coöperatie wil haar dienstenpakket in de toekomst gaan uitbreiden in de vorm van een collectief waar de leden een inkoopvoordeel genieten bij zonnepanelen of windenergie. De leden wekken gezamenlijk duurzame energie op die zij vervolgens aan hun klanten leveren.

Een dikke voldoende voor de Unie in Stroomranking

In de stroomranking van vorige week kwam de Unie met een 10 uit de duurzaamheidstest met nog twee andere energiebedrijven. Eneco mocht dan wel met slechts een 6.2 uit de stroomranking komen, de Unie denkt dat Eneco een welkome aanvulling is bij de Coöperatie. Eneco kan haar expertise gebruiken om andere organisatie’s te helpen met lokale duurzame initiatieven de kans van slagen word hierdoor groter volgens de Unie.

Eneco past bij de Unie met denkbeelden

Eneco sluit zich zelf ook graag aan bij de Coöperatie omdat zij zich kunnen vinden in hun ideeën met betrekking tot lokale opwekking in duurzame energie. Als coöperatie kunnen ze de groei naar lokale duurzame energie vergroten. Ook wil de Unie onderling de geproduceerde energie verrekenen en moet de toegang tot financiële middelen vereenvoudigd worden.

Bron: Trouw

Plaats een reactie