Eneco staat een deel van haar warmtelevering af aan energieleverancier Eteck

Energieleverancier Eneco heeft een deel van haar warmtelevering overgedragen aan energiebedrijf Eteck Energie. Eteck runt een bedrijf in warmte-installaties. Vorig jaar nam Eteck de warmte-installaties van een concurrent over. Daarmee werden zij de grootste leverancier van warmte en koude levering in Nederland.

Warmte klanten krijgen straks warmte geleverd van Eteck Energie

Eneco beheert de warmtelevering in de provincies Noord en Zuid-Holland en in Utrecht. Deze zullen vanaf nu worden verzorgd door Eteck Energie. Het bedrijf uit Waddinxveen voorziet een deel van Den Haag, Breda en Tilburg al van warmte. Deze provincies zijn aangesloten op stadsverwarming/blokverwarming. Het gaat hierbij om ruim 15.000 aansluitingen. En ze beheren meer dan 180 projecten.

Eteck Energie grootste exploitant van duurzame warmte installaties

Zij leveren niet alleen warmte ook produceren zij warmte en koude installaties. Met de overname van Eneco’s warmteprojecten krijgt het bedrijf er nog eens ruim 1800 klanten bij. Eneco kan zich nu meer gaan focussen op duurzame energieprojecten. Vorige week gaf Eneco al aan meer te willen investeren in duurzame energie.

Duurzaam bedrijf

Eteck past volgens Eneco in het duurzame plaatje. Want het bedrijf ontwerpt energiesystemen die gebruik maken van restwarmte, zonnewarmte en warmte afkomstig van oppervlakte water. Zij verzorgen lokaal de duurzame warmte en koude levering. Hun werkwijze heeft een CO2 reductie opgeleverd van 14.200 ton. Zo investeert de Triodos bank ook in duurzame projecten van Eteck.

Vergelijk energie, prijzen en duurzaamheid van Eneco

Eneco staat bekend om het verduurzamen van energie voor zowel particulieren als voor bedrijven. Door te kiezen voor Eneco helpt u het milieu te besparen. Bent u klant bij Eneco of wilt u misschien klant worden? Het loont de moeite om de prijzen van energie te vergelijken want er zijn grote prijs verschillen en daardoor kunt u wellicht flink besparen! Met onze energie aanbiedingen krijgt u extra korting op uw energiekosten of u kunt kiezen voor een cashback zodat u de besparing direct op uw rekening krijgt!

2 gedachten over “Eneco staat een deel van haar warmtelevering af aan energieleverancier Eteck”

 1. Stadsverwarming is veel duurder dan gewoon op gas energie bedrijven doen het mooi voorkomen, maar de werkelijkheid is anders.
  Eteck rekent alleen al aan vaste kosten € 85,75 p/m, daarnaast nog een € 28,47 per GJ.
  een gemiddeld verbruik van 35 GJ per jaar komt dus neer op
  12 x € 85,75 = € 1029.36 vastrecht
  35 x € 28.47 = € 999.75 verbruik
  en dan nog de kosten voor warmwater @ 6.68 per m3
  dus gem. 90 m3 x 6.68 = € 601.20
  Totale jaarrekening komt daarmee op € 2231.76.
  € 185.95 p/m alleen al voor de verwarming en dat voor een appartement met energielabel A+.
  Stroomverbruik is ook hoger omdat er geen gasaansluiting is en je dus kookt op elektriciteit.
  In mijn vorige eengezinswoning energie label D betaalde ik aan gas incl alle heffingen € 1414,74, wat neer komt op € 117,89 p/m.
  dus per maand even € 68 meer aftikken voor de DUURzame blokverwarming terwijl de woning kleiner is en het hoogste energie label heeft.

  Beantwoorden
 2. Wat hierboven al verteld wordt. Monopolisten, zeer hoge vaste tarieven (hoger dan warmtegebruik aan kosten oplevert), arrogante en slechte klantenservice. Werkelijk waar dat dit kan in Nederland. Crimineel gewoon en ik zou me dan ook flink schamen als ik voor dit bedrijf zou werken. Uitzuigers zijn het.

  Beantwoorden

Plaats een reactie