Eneco

enecologoWilt u graag overstappen naar de energieleverancier Eneco? Dan is het verstandig om informatie in te winnen over deze leverancier. Op deze pagina kunt u onder andere de actuele tarieven bekijken, kunt u lezen hoe u deze energiemaatschappij kunt bereiken en leest u meer over de slimme technologieën van deze leverancier.

Eneco informatie

[child_pages more=”Lees meer” use_custom_title=”custom_cc_title” orderby=”title” order=”ASC” hide_excerpt=”true” list=”true” cols=”2″]

Over Eneco

Eneco is een grote energieleverancier in Nederland. Met ruim 3.000 medewerkers is het Nederlandse bedrijf onder andere actief in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België. De energieleverancier heeft ook aandelen in de duurzame energieleveranciers Greenchoice, Lichtblick en AgroEnergy.

Het bedrijf werd opgericht in 1995 onder de naam ENECO (Energie en Communicatie). In 2008 besloot het bedrijf zich meer te gaan richten op duurzame energie. Zo nam men halverwege 2009 Econcern over. Het bedrijf kocht daarnaast onder meer windmolenparken op en ging investeren in biomassa-activiteiten.

In 2011 werd bekend dat Oxxio werd gekocht voor een bedrag van 72 miljoen euro van het Britse Centrica. Daarmee groeide het klantenbestand van Eneco met circa 425.000 klanten. Oxxio draait nog als zelfstandig merk naast het bedrijf. Sinds 2011 is Eneco tevens ook actief op de particuliere markt voor de levering van elektriciteit en gas in België.

In 2014 besloot het bedrijf nog verder uit te breiden. Zo werd het verkoopkantoor van Dong Energy overgenomen. Zij beschikten over een klantenportfolio van 90.000 klanten. Ook in Duitsland nam Eneco belangen over: ruim 50 procent van het Duitse LichtBlick werd overgenomen. Met een klantenportfolio van ruim 645.000 Duitse klanten breidde het bedrijf daarmee ook flink uit op de Duitse markt. Reeds werd bekend dat Eneco ook de Belgische tak van Eni overnam. Daarmee breidde het bedrijf nog weer verder uit op de Belgische markt met maar liefst 1,1 miljoen klanten.

Actuele tarieven van Eneco

Met enige regelmaat kunt u profiteren van scherpe energiedeals. Vooral nieuwe klanten profiteren van hoge welkomstkortingen. Als u de actuele tarieven wilt bekijken, kunt u gebruikmaken van onze energievergelijker. Standaard toont de energietool de prijzen op basis van een gemiddeld verbruik. Indien u de kosten verder wilt personaliseren, kunt u uw verbruik invoeren.

Net als bij de meeste energieleveranciers biedt ook Eneco een vast en variabel energietarief. Indien u kiest voor een vast tarief, staat het leveringstarief gedurende de looptijd van het contract vast. Kiest u toch liever voor een variabel tarief? Dan kunnen de tarieven gedurende de looptijd van het contract veranderen. De tarieven veranderen halfjaarlijks: per 1 januari en per 1 juli. Bij variabele tarieven wordt u op de hoogte gehouden van eventuele prijswijzigingen. Daartoe zijn energieleveranciers verplicht.

Bekijk hieronder de actuele tarieven van de verschillende energiemaatschappijen:

Welkomstaanbiedingen en kortingen via Eneco

Ook bij Eneco kunt u profiteren van welkomstaanbiedingen en kortingen. Zo kunt u onder andere profiteren van hoge cashbackkortingen. Ook biedt deze energiemaatschappij eenjarige contracten, waarbij u na een jaar weer kunt overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Op die manier kunt u jaarlijks profiteren van hoge kortingen.

Groene energie

Eneco is een honderd procent groene energieleverancier. Vrijwel alle stroom via Eneco wordt opgewekt middels windmolens. Ook wordt een klein gedeelte opgewekt middels zonne-energie. Dat zijn twee duurzame energiebronnen die nooit op zullen raken. Indien gewenst kunt u ook kiezen voor Eneco HollandseWind. Dan weet u zeker dat alle opgewekte energie uit Nederland komt. Onder andere de bedrijven NS, KPN en AFAS Live hebben ook gekozen voor Eneco HollandseWind! Met behulp van het stroometiket kunt u precies zien waar het stroom vandaan komt en in welke verhouding.

Normaal- en daltarief

Via deze energieleverancier heeft u, indien u beschikt over een dubbele meter, ook de mogelijkheid om te kiezen voor een normaal- en daltarief. De daluren gaan in op werkdagen van 23.00 tot 07.00 uur en zijn geldig in weekenden en tijdens feestdagen. Het daltarief is lager dan het normaaltarief. Doordeweeks van 07.00 tot 23.00 uur geldt het normaaltarief. Het daltarief gaat in de provincies Limburg en Noord-Brabant al in om 21.00 uur. Deze tijden worden niet bepaald door de energieleverancier, maar door de netbeheerder. Eneco heeft dan ook geen invloeden op deze tijden.

Slimme meter via uw netbeheerder

Op den duur moeten alle huishoudens worden voorzien van een slimme meter. Dit digitale apparaatje zorgt ervoor dat uw energieleverancier de meterstanden op afstand kan uitlezen. Op die manier hoeft u nooit meer uw meterstanden door te geven. Ook hoeft uw energieleverancier niet langer bij u langs te komen om de meterstanden op te nemen. Dat heeft voordelen voor beide partijen. Wilt u toch liever uw meterstanden zelf doorgeven? Dan kunt u ervoor kiezen om geen toestemming te geven voor het uitlezen van meterstanden op afstand.

Heeft u nog geen slimme meter, maar wilt u deze wel graag snel in huis halen? Dan kunt u contact opnemen met uw netbeheerder. Voor het vroegtijdig plaatsen van een slimme meter worden wel kosten in rekening gebracht: 72,60 euro.

Terugleververgoeding van zonnepanelen

Indien u thuis ook zonnepanelen heeft, levert u automatisch energie terug aan de energieleverancier. Dat bedrag wordt automatisch verrekend met uw verbruik. Levert u meer terug aan de energieleverancier dan u verbruikt? Dan krijgt u geld terug middels een terugleververgoeding. Deze prijzen kunnen verschillen per periode.

Maak uw huis slimmer met Toon (slimme thermostaat)

De Toon is een prachtige slimme thermostaat, waardoor u gemakkelijk tot wel tien procent van uw energierekening kunt besparen. U heeft namelijk continu inzicht in uw energieverbruik via de handige, gratis app. De Toon is zelfs de meest gekozen slimme thermostaat in Nederland!

Als u ervoor kiest om een contract af te sluiten bij Eneco, wordt de slimme thermostaat geheel gratis bij u thuis geïnstalleerd. Indien er een extra stopcontact nodig is, zal de monteur van Eneco dat voor u regelen. Ook wordt het apparaat aangesloten op het Wi-Fi-netwerk en krijgt u een korte uitleg van de monteur. Door een slimme thermostaat in huis te nemen, kunt u aanzienlijk besparen op de energierekening. De Toon waarschuwt u namelijk tussendoor, indien u verbruik aanzienlijk omhoog gaat. U kunt bovendien gemakkelijk checken welke apparaten het meeste energie verbruiken. Zodoende kunt u eenvoudig de oorzaak bekijken en zodoende besparen.

Betaalmethoden

U kunt uw rekeningen gemakkelijk voldoen per automatische incasso, via iDEAL, per acceptgiro en zelfs op het postkantoor. De meeste consumenten kiezen voor de automatische incasso. Betalen per iDEAL is daarentegen ook erg aangenaam. Dat kan gemakkelijk via uw persoonlijke account. Deze heet ‘Mijn Eneco’ en is gemakkelijk beschikbaar via de website van het bedrijf of via de gratis app.

Meterstanden doorgeven bij Eneco

Heeft u bericht gekregen van Eneco dat u uw meterstanden moet doorgeven? Dan kunt u dat eenvoudig online invoeren via de website van de energieleverancier. Voer hierbij uw opnamekenmerk en huisnummer in. Deze vindt u terug op de meterstandenkaart of de online uitnodiging van het bedrijf.

Heeft u geen bericht ontvangen? Dan hoeft u ook niets door te geven. Indien u beschikt over een slimme meter, zal de energieleverancier de energiestanden op afstand uitlezen. Dat is wel zo gemakkelijk.

Uw contract bij Eneco opzeggen?

Heeft u momenteel een lopend contract bij deze energieleverancier en wilt u het contract opzeggen? Dan kunt u bellen met het nummer 0900 – 0201. De kosten bedragen € 0,45 per gesprek plus uw gebruikelijke belkosten. Indien u overstapt naar een nieuwe energieleverancier, hoeft u uw contract echter niet op te zeggen. Dat doet uw nieuwe energieleverancier voor u. Dat vormt namelijk onderdeel van de gratis overstapservice.

Overstappen mét boete naar Eneco?

Eneco neemt niet in alle gevallen een eventuele overstapboete over. U moet namelijk minimaal een contract van drie jaar afsluiten. Boetes tot maximaal 125 euro worden vergoed, met een maximum van 250 euro per klant.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is ontzettend eenvoudig. U kunt namelijk gemakkelijk energie vergelijken met behulp van onze energievergelijker. Indien u een energiecontract bij Eneco wilt afsluiten, kunt u dat aangeven bij de filters. Onder het kopje ‘aanbieders’ kunt u het logo van Eneco selecteren. Op die manier filtert u de resultaten. Als u een geschikt contract hebt gevonden, kunt u klikken op ‘aanvragen’. Vervolgens wordt u doorgeleid naar de website van deze energieleverancier. Hier kunt u uw contactgegevens invoeren. Als u dat heeft ingevuld, kunt u profiteren van de gratis overstapservice.

Handige overstapservice

De handige overstapservice maakt het overstappen erg gemakkelijk. U hoeft uw oude energiecontract namelijk niet op te zeggen. Dat doet uw nieuwe energieleverancier voor u. Zowel uw oude als uw nieuwe energieleverancier zullen nog vragen om de meterstanden. Uw oude energieleverancier heeft dat nodig voor de eindafrekening, terwijl uw nieuwe energiemaatschappij dat nodig heeft voor de vaststelling van de termijnbedragen.

Waarborgsom voor risicoklanten

Iedere energieleverancier zal een kredietwaardigheidscheck uitvoeren voor nieuwe klanten. Daarmee kan de nieuwe energieleverancier bepalen of u op korte termijn uw energierekening kan voldoen. Indien deze check negatief uitpakt, zal de energieleverancier vragen om een waarborgsom. Eneco rekent een waarborgsom van 400 euro. U kunt een spoedaanvraag indienen bij deze energieleverancier. Deze borgsom geldt alleen voor risicoklanten. Indien u niet voldoet aan dat profiel, betekent dat ook dat u geen waarborgsom hoeft te betalen.

Meer weten over energieleveranciers zonder waarborgsom? Bekijk dan onze aparte pagina met de verschillende tarieven per energieleverancier.

Hoe kan ik Eneco bereiken?

Wilt u graag rechtstreeks contact opnemen met Eneco? Dan kunt u het energiebedrijf gemakkelijk bereiken op meerdere manieren. Zo kunt u onder andere een bericht sturen via het contactformulier op hun contactpagina, kunt u hen bereiken via social media, kunt u bellen of kunt u een vraag sturen via de community. Laatstgenoemde is een soort forum waar u uw vragen kunt stellen. Ook andere consumenten kunnen dan reageren op uw vragen.

Als u uw energienota’s wilt inzien, kunt u inloggen via Mijn Eneco. U kunt hier ook zien welke nota’s en facturen nog openstaan. Ook andere persoonlijke energiezaken kunt u gemakkelijk online via dit account wijzigen.

De contactgegevens van Eneco zijn als volgt:

Adres: Marten Mees 5, 3068 AV Rotterdam (geen bezoek- of postadres)
Telefoonnummer(s): 088 – 8 955 955 (algemene vragen), 088 – 895 59 59 (Toon support) en 088 – 895 50 00 (cv-ketel en onderhoud). U betaalt alleen uw gebruikelijke belkosten.
KvK-nummer: 24324527
Btw-nummer: NL.8100.73.882.B01
E-mailadres: klantenservice@eneco.nl

Voor verdere exacte voorwaarden of voor nog meer informatie over Eneco kunt u terecht op de officiële website van deze energieleverancier.

Hulp nodig of vragen?

Heeft u nog enkele vragen over de overstap naar Eneco? Of heeft u andere vragen met betrekking tot onze website of over het vergelijken van energieleveranciers? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Stuur uw vragen of eventuele opmerkingen bij voorkeur zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen.

Vergelijk Eneco met andere energieleveranciers

[child_pages siblings=”true” show_current_page=”false” orderby=”title” order=”ASC” list=”true” cols=”2″]

Hieronder heeft u nog de mogelijkheid om Eneco te beoordelen! Laat óók uw stem achter!

4/10 - (71 stemmen)

Plaats een reactie