Energie besparen in de tuin

Soms vergeten we dat we in de tuin ook wel degelijk energie gebruiken/verbruiken. Zo brandt het licht vaak in de wintermaanden, maar zitten we in de zomermaanden graag even buiten op het terras. Gelukkig kunt u ook relatief eenvoudig energie besparen in de tuin. U leest het in dit artikel.

Verlichting

Verlichting kan een flink aandeel hebben op de energierekening. Gelukkig kunt u ontzettend gemakkelijk energie besparen in de tuin door simpelweg zuinig om te gaan met de verlichting. Zorg er bij voorkeur voor dat u led-lampen gebruikt in de tuin. Spaarlampen zijn ook meer dan prima. Gloeilampen worden daarentegen afgeraden. Deze verbruiken namelijk aanzienlijk meer energie.

Bovendien hoeft de verlichting natuurlijk ook niet op ieder moment aan. Zo kunt u bijvoorbeeld ook gebruikmaken van een bewegingssensor. Als u in de tuin komt, gaat het lampje aan. Bent u niet in de tuin aanwezig? Dan gaat het lampje ook niet aan! Zo simpel werkt het. Als alternatief kunt u ook een tijdschakelaar overwegen. U kunt dan simpelweg bepaalde tijden instellen.

Elektronische apparaten in de tuin?

Heeft u ook elektronische apparaten in uw tuin? Heeft u bijvoorbeeld een vijverpomp, elektrisch gereedschap of misschien wel terrasverwarming? Dan kunt u hier waarschijnlijk ook nog op besparen. Vooral de vijver is een flinke energieverbruiker. Indien u gebruikmaakt van een vijverpomp, zult u daar ook voor in de buidel moeten tasten. Als alternatief kunt u echter ook kiezen voor natuurlijke beplanting. Dan is er geen vijverpomp of filter nodig.

Daarnaast is het belangrijk dat u goed let op het energielabel van elektronische apparatuur. Wilt u zo nu en dan de heggen knippen met een elektronisch model? Zorg er dan voor dat u eentje uitzoekt met een hoog energielabel. Ook zijn kleinere apparaten over het algemeen zuiniger dan grote varianten. Heeft u een relatief kleine tuin? Kies dan bij voorkeur ook voor een kleiner model. Energie besparen in de tuin kan zodoende erg eenvoudig zijn!

Energie besparen in de tuin: overige tips

Wordt het in de avonduurtjes al iets kouder? Dan kunt u ook overwegen om een trui of een vest aan te trekken. Dan kunt u de terrasverwarmer uitlaten en daarmee bespaart u natuurlijk weer energie. Ook kunt u de planten simpelweg snoeien met een snoeischaar. Elektrisch is natuurlijk leuk en effectief, maar het kost ook weer energie. Bovendien is een snoeischaar in aanschaf ook nog eens véél voordeliger dan een elektronisch variant. Dat is dus dubbelop besparen!

Nog meer besparen op uw energierekening?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Bereken wat u kunt besparen en maak vandaag nog een energievergelijking! Met behulp van onze handige energievergelijker kunt u namelijk ontzettend gemakkelijk berekenen wat de jaarlijkse kosten zijn bij een andere energieleverancier. Bij een overstap bespaart u altijd: u kunt namelijk profiteren van een flinke welkomstkorting. Vergelijken is bovendien ook nog eens geheel vrijblijvend. Overstappen kan binnen slechts enkele minuten en besparingen lopen uiteen tot wel 450 euro op jaarbasis. Kies bij voorkeur voor een jaarcontract en stap jaarlijks over voor het meeste voordeel.

Plaats een reactie