Energie besparen met je hypotheek een stuk makkelijker

Dat energiebesparende maatregelen geld kosten is bekend. Hiervoor kunnen subsidies worden aangevraagd. Maar een lening berekenen in de hypotheek voor energie en gas besparen kan ook helpen. Wanneer je een huis koopt kun je bij een hypotheek met NHG je energiebesparende maatregelen mee financieren. Het gaat hierbij om de EBV ook wel Energiebesparende Voorzieningen. Het Waarborgfonds wilde dan graag een offerte ontvangen om de lening te kunnen toetsen.

Aanvragen EBV was te ingewikkeld

Dit kostte tijd en was erg ingewikkeld waardoor het voor woningeigenaren minder aantrekkelijk was om de aanvraag in te dienen. Daar is verandering in gekomen omdat er nu alleen een kostenspecificatie overhandigd te worden. Het WEW (Waarborgfonds Eigen Woningen) stimuleert eigenaren hiermee om hun woning te verduurzamen. De eigenaar kan met energiebesparende maatregelen zijn woning verduurzamen. Maar de voorname reden voor hun is het verlagen van hun energiekosten.

Budget EBV amper gebruikt

Het verduurzamen van de woning zorgt later ook nog voor een hogere verkoopwaarde. In de tijd dat de woning word bewoond zal men ook meer comfort ervaren. Een goed geïsoleerde woning draagt immers bij aan het woongenot. Er word minder energie verspild en het scheelt geld op de energierekening. Nu de toetsing van de maatregel versoepeld is hoopt het WEW dan ook dat er meer aanvragen komen. Het blijkt dat het budget voor energiebesparing nog weinig is gebruikt.

Nacontrole blijft bestaan

Ondanks het feit dat het nu makkelijker is om een lening aan te vragen voor energie besparen, blijft het toezicht erop bestaan. Er kan een controle plaatsvinden om te bekijken of het geld ook daadwerkelijk aan energie besparing is gespendeerd. Zo mag men meer lenen als het word gebruikt voor energiebesparende middelen. Het maximale leenbedrag is 101% van de waarde van de woning, met een extra lening voor de EBV wordt dit verhoogd naar 106% van de waarde van de woning.

Hoe verduurzaam jij jouw woning?

De NHG heeft de Voorwaarden & Normen op de website gepubliceerd het gaat hierbij om een vernieuwde versie die per 20 juli van kracht is gegaan. Lees de voorwaarden en normen dan ook zodat u een beter beeld krijgt van wat er mogelijk is. Meer lezen over het verduurzamen van jouw woning? Lees dan ik wil mijn huis verduurzamen. Hier vindt u meer informatie over het onderwerp.

Plaats een reactie