Energie besparen met subsidie en zonder

energie vergelijkenEnergie besparen is de laatste tijd steeds meer in het nieuws, op tv met de reclamespot van de Rijksoverheid. Maar ook op internet en in magazines wordt over het nut van energie besparen gesproken. De overheid doet het om de CO2 uitstoot terug te dringen en ons land toe te zetten om te verduurzamen. Maar waarom zou u beginnen met energie besparen?

Verschillende motieven om te starten met energie besparen

De ene persoon voert de reden aan omdat hij/zij wil bijdragen aan een schoner milieu. De ander vindt groene energie opgewekt uit duurzame bronnen van belang. Er zijn ontzettend veel manieren om te starten met energie besparen. De meest bekende tip is energie bezuinigen in huis door het energieverbruik omlaag te brengen. Hierdoor verlaagt u zelf de CO2 footprint en u houdt er ook nog eens een zakcentje aan over.

Rijksoverheid verstrekt energiesubsidie voor besparende maatregelen

Wist u dat u subsidie kunt krijgen van de overheid wanneer u energiebesparende middelen aanwendt om uw huis te verduurzamen? Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan dak isolatie of muurisolatie of beide. Het reclamespotje van energiebesparendoejenu.nl laat consumenten dan ook weten dat er 20% aan energiesubsidie wordt verstrekt wanneer men kiest voor twee besparende maatregelingen. De 20% geldt weer niet als u kiest voor één maatregel.

Kostenplaatje van de isolatie van uw huis

Met het isoleren van uw woning zal het warmtecomfort enorm toenemen maar bespaart u wel op de kosten voor uw verwarming. U zult eenmalig een bedrag van €3900 ongeveer uit moeten geven maar het jaar daarop bespaart u al €750 euro op uw energierekening. Dit gaat dan alleen om het isoleren van uw dak. Het isoleren van glas kost nog eens €3100 extra maar een rekensom laat zien dat wanneer u de 20% subsidie toepast u feitelijk €5600 betaalt. Op jaarbasis bespaart u dan ook nog eens zo’n €500 op uw energierekening waarmee de uiteindelijke besparing €1250 is. Check ook de Energiesubsidiewijzer en bekijk wat er mogelijk is voor u.

Zonder energiesubsidie bespaart u ook energie en geld

Ook zonder flinke investeringen aan uw woning kunt u energie besparen. Draai simpelweg de thermostaat pas aan wanneer u ontwaakt en draai hem uit een uur voor het slapengaan. Een energiezuinige wasmachine hoeft u niet zoveel te kosten en is goedkoper dan het aanbrengen van isolatie. Kortom vervang bepaalde apparatuur dat aan vervanging nodig is voor een zuinige variant en u bespaart net zo goed op uw energiekosten.

Stop met verspillen en bespaar je de energie

Denk ook aan alle stekkers in huis wanneer u die er gewoon uittrekt wanneer u ze niet nodig heeft bespaart u ook al aanzienlijk op uw energieverbruik. Verspillen staat voor grote hoeveelheden verbruiken wanneer dit niet nodig is. Dus u hoeft zich ook niet af te vragen waarom energie verspillen moet worden voorkomen. Energie besparen zou uw persoonlijke mantra moeten zijn om geld te besparen en over te houden.

Ga direct door met energie vergelijken op EnergieVergelijking.nl

Als u toch lekker bezig bent start dan ook gelijk met energie vergelijken want daarmee verhoogt u uw besparing en verlaagt u uw energiekosten. Goedkope energieleveranciers zijn er in overvloed dus daaruit een keuze maken hoeft niet moeilijk te zijn. Vul uw gegevens in zoals het verbruik van energie en gas gevolgd door uw postcode en adres en u vindt gelijk de goedkoopste energieleverancier.

Plaats een reactie