Energie besparen voor ondernemers en bedrijven

zakelijk energie verlagen

Energie besparen is een must voor particulieren maar ook bedrijven hebben te maken met energiekosten. Bedrijven en ondernemers doen er goed aan om ook te starten met energie besparen in hun bedrijf. Als ondernemer houdt u zich bezig met de groei van uw bedrijf zodat uw bedrijf gezond blijft.

Bespaar op de energiekosten in uw bedrijf

De energiekosten voor een bedrijf zijn net zo goed een kostenpost en vallen veelal hoger uit dan bij u thuis. Misschien heeft u zich al eerder afgevraagd: hoe begin ik met het besparen in mijn bedrijfspand of kantoor? Loop eens door uw pand heen en bekijk de verlichting eens die geplaatst is zijn dit de TL bakken die de inrichting fel verlichten? Deze dragen deels bij aan uw hoge energierekening. Vervang deze TL verlichting dan ook voor zuinige Led verlichting het scheelt u op jaarbasis al gauw tot een paar honderd euro.

Welke besparende maatregelen zijn er?

Het isoleren van uw bedrijfspand is ook een belangrijk punt zo kunt u gebruik maken van HR++ glas en isoleer de muren goed. Er zijn natuurlijk heel veel voorbeelden van een bedrijfspand. Heeft u bijvoorbeeld een magazijn om uw bedrijfsvoorraad in op te slaan? Dan kunt daar de leidingen isoleren zodat de ruimte altijd goed verwarmd blijft. Ook het isoleren van de muren is een goede optie. Lopen werknemers in en uit? Dan kunt u ervoor kiezen om een deurdranger te plaatsen zodat u weet dat deur automatisch weer sluit. Dit scheelt weer in de gaskosten.

Gezamenlijk bewuster met energie omgaan

Heeft u de thermostaat goed ingesteld? Zorg ervoor dat de verwarming op een vaste tijd aangaat wanneer men begint met werken en stel hem zo in dat de thermostaat een uur voordat uw bedrijf sluit ook weer uitgeschakeld word. Ook is het van belang dat de medewerkers in het bedrijf zich meer bewust worden van het energie en gasverbruik want ze letten er thuis immers ook op. Dus let gezamenlijk op de apparatuur bijvoorbeeld. Printers kunnen prima uitgezet worden en computers ook mits dat mogelijk is.

  • Bespaar op uw airco kosten
  • Investeer in energiezuinige apparatuur
  • Schaf bewegingssensoren aan voor uw verlichting

In een groot bedrijf zijn er altijd wel ruimtes die niet gebruikt worden, zet in deze vertrekken dan ook de verwarming uit.

Recht op subsidie’s voor uw bedrijf

Zo kunt u als ondernemer ook een subsidie aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen, zonneboilers. Bent u een boerenbedrijf dan kunt u misschien denken aan andere vormen van verwarmen zoals het gebruik van restwarmte. Een mooi voorbeeld hiervan is afvalverwerker Attero die met zijn biomassainstallatie stoom levert aan aardappelverwerker Peka Kroef.

RVO helpt ondernemers en bedrijven met besparen

De Rijksoverheid ( RVO ) ondersteunt bedrijven dan ook financieel zodat zij kunnen investeren in energie efficiëntie. De overheid heeft een Meerjaren energie-efficiëntie in het leven geroepen waar wel een aantal verplichtingen aan zijn verbonden om in aanmerking te kunnen komen. Lees hier de verplichtingen van MJA3/MEE. Maak ook gebruik van de gratis tool MKB Energy CheckUp deze calculator laat u zien wat er mogelijk is om zo efficiënt mogelijk met energie om te gaan. Ook krijgt u extra informatie met betrekking tot beschikbare subsidie’s en leningen.

Energieverbruik grote bedrijven moet verlaagd worden

Bedrijven worden tegenwoordig zelfs gecontroleerd door inspecteurs omdat het Energieakkoord verwacht van bedrijven dat zij hun energieverbruik verlagen. Bedrijven worden op deze manier gestimuleerd om energiezuiniger te worden. Het investeren in een duurzamer bedrijfsklimaat mag dan eerst hoog zijn, de bedrijven kunnen dit binnen een aantal jaren weer terugverdienen.

Energie vergelijken zakelijk scheelt duizenden euro’s op uw energierekening

Als ondernemer is het dus van cruciaal belang om te besparen op de energiekosten. Bespaar ook op uw zakelijke energie en bespaar tot duizenden euro’s per jaar op uw zakelijke energieverbruik. Klik op energie vergelijken zakelijk en vindt de beste energiedeal voor uw bedrijf op EnergieVergelijking.nl.

Uiteraard kunt u op Energievergelijking.nl ook energie vergelijken voor uw woning.

Plaats een reactie