Energie en gastarieven verlaagd

Vanaf vandaag gelden er weer nieuwe energie en gastarieven! Tweemaal per jaar wijzigen energieleveranciers hun tarieven voor energie en gas. Namelijk op 1 januari en op 1 juli.

Uit onderzoek is gebleken dat de zachte winter voor een lager energieverbruik heeft gezorgd. Men kan een besparing tegemoet zien van enkele tientjes afhankelijk van zijn verbruik. Die eindconclusie kan pas echt worden getrokken wanneer men in December zijn eindafrekening krijgt. Maar voor nu kan men zijn energietarieven opnieuw berekenen.

Overstapkorting om klanten te binden

Veel energieleveranciers bieden weer aantrekkelijke overstapkortingen aan, deze worden veelal aan het einde van het jaar verrekend. Desalniettemin zorgt dit ook weer voor een besparing van enkele tientjes per jaar. Opgeteld met het lage verbruik afgelopen winter is dit al gauw een besparing van een paar honderd euro per jaar. Veel mensen vinden het teveel gedoe om een overstap te maken dus blijven dan ook met hun huidige contract zitten. Dit zijn zogenoemd de slapende klanten. Ook deze klanten doen er goed aan om een nieuwe energievergelijking te maken, want de huidige energieleverancier bied de bestaande klant veelal geen korting aan zoals ze dat met nieuwe klanten wel doen.

Niet overstappen, en toch besparen

Ook al vind u het overstappen een heel gedoe, een telefoontje naar uw huidige energieleverancier kan ook besparend zijn. Vraag gewoon om een korting want in de praktijk blijkt het dat energieleveranciers u graag willen behouden als klant.

Brutalen hebben de halve wereld zeggen ze wel eens, en dat geld ook voor het initiatief om te durven overstappen of om die korting te vragen. Vergelijk dan daarom uw energierekening 2014 met onze energievergelijker en bekijk wat het u bespaart!

6.3/10 - (111 stemmen)

Plaats een reactie