Energie Meter

Met een energiemeter meet u uw energieverbuik, u gebruikt de meter om bijvoorbeeld uw apparatuur in huis te meten. Zo ziet u in een oogopslag welk apparaat het meeste aan stroom verbruikt.

De Energiemeter plaatst u in het stopcontact en de stekker van het te meten apparaat steekt u vervolgens in de energiemeter heel eenvoudig dus.

De Energiemeter meet bijvoorbeeld: De Frequentie, minimum en maximumvermogen, het verschil tussen het minimum en maximumvermogen, voltage, en ampères.

Slimme meters ” aanbieding” van Energieleveranciers.

Energieleveranciers bieden tegenwoordig hun eigen Energiemeters aan, deze zijn veelal duur. Als een Energieleverancier bij een nieuw contract u een slimme meter aanbied mag u deze weigeren, het is niet verplicht deze van hun af te nemen. Als u bijvoorbeeld wel kiest voor een slimme meter van uw Energieleverancier, dan verzend de communicatiemodule in het apparaat uw meetgegevens naar uw Energieleverancier en/of netbeheerder, zo kunnen zij constateren met hoeveel personen in uw huishouden u bent, hoeveel energie u verbruikt. Ook kunnen sommige meters het volume aan stroom beperken of aflsuiten.

Goedkope energiemeter aanschaffen

De goedkopere variant ten opzichte van de slimme meters van de energieleveranciers zijn prima te doen. Het is handig om uw energieverbruik te kunnen meten en in de hand te kunnen houden. De meeste elektronica winkels en online elektronica webshops bieden goede energiemeters aan.

Plaats een reactie