Energie-Nederland

Het kompas voor een duurzamere energiemarkt in Nederland daar richt Energie-Nederland zich op als branchevereniging van en voor de energiemarkt. Zij lobbyen voor verschillende projecten en houden de energietrends in de gaten. Zo onderzoeken zij kansen voor de energiemarkt en werken deze afspraken ook uit. Ze doen hun uiterste best om de afspraken in het energieakkoord na te komen en uit te werken.

Energie-Nederland als overkoepelend orgaan voor duurzame energie

Energie-Nederland werkt dan ook met de overheid samen om de marktwerking op nationaal en internationaal niveau te perfectioneren. De branchevereniging heeft 60 leden waartoe ook de energieleveranciers en netbeheerders horen. Op die manier kan de vereniging zich ook inzetten voor een optimale concurrentie op de energiemarkt. Op die manier kan de transitie naar duurzame energie sneller plaatsvinden.

Drie belangrijke punten

Andere taken van Energie-Nederland zijn bijvoorbeeld de uitwerking van een adequate regelgeving met betrekking tot de energiemarkt. Als kompas focussen zij zich dan ook op drie speerpunten: De versnelling van duurzame energie, een nieuwe marktdynamiek en nieuwe producten en diensten zoals data en het digitaliseren ervan.

Verschillende onderwerpen over energie

Op de website van Energie-Nederland kun je informatie vinden over verschillende thema’s waaronder energiebesparing of de gedragscode van de slimme meter. Er kan informatie gezocht worden over wonen zonder aardgas of een andere vorm van warmtevoorziening. De branchevereniging zetelt in Den Haag vanwaar uit zij werken. U kunt zich aanmelden voor hun nieuwbrief als u graag op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen op de energiemarkt.

Plaats een reactie