Energie voorzieningen

Niet vervuilende energie voorzieningen

Energie voorzieningen is hetzelfde als elektriciteit dat geleverd wordt. Energie voorzieningen die duurzaam opgewekt worden. Denk daarbij aan wind-energie en zonne-energie hierbij maken we gebruik van de voorziening van windmolens op zee of windparken, zonnepanelen die zonne-energie opwekken. Hier komt geen vervuiling bij kijken en het is goed voor ons leefklimaat.

Vervuilende energie voorzieningen

Energie voorzieningen die opgewekt worden met aardgas, steenkool, zijn de voorzieningen waar we gebruik maken van onze fossiele brandstoffen en deze tasten ons leefklimaat ernstig aan.  Het gebruik van kernenergie veroorzaakt weer schadelijk afval allemaal niet duurzaam dus.

Kiest u voor grijze of groene voorzieningen? Aan u de keus, ons aanbod in duurzame energie voorzieningen alsmede de niet duurzame voorzieningen kunt u vergelijken met onze energievergelijker.
Het verschil in premie tussen energievoorzieningen vervuilend of niet zijn er niet meer, u betaalt tegenwoordig hetzelfde voor schone energie. Het vergelijken van de onderlinge premie’s levert u een voordeliger energie en gastarief op.

Van eigen bodem is altijd beter

De niet vervuilende energie voorzieningen zullen we de komende jaren steeds meer zien opkomen. Nu al is er de vrije keuze voor vooral windenergie. Zonne-energie ook in mindere mate, of de keuze voor biomassa energie. Energiebedrijven kopen het vaakst windenergie in en leveren dat aan de eindgebruiker. Deze zijn afkomstig van windparken die her en der verspreid over Nederland staan. Maar ook afkomstig uit windparken over de grens.

Nederland loopt nog altijd achter

Vervuilende energie is er voor nu nog. Bedrijven vooral maken er nog volop gebruik van. Ook huishoudens gebruiken deze vorm van voorzieningen. Want het is vaak goedkoper bij een energiebedrijf. De belasting die het vormt op ons milieu is schadelijk. Daarom moeten we in 2050 er helemaal vanaf gestapt zijn. Of Nederland dat gaat halen is nog wel de vraag. Want we wekken nog lang niet zoveel duurzame energie op als we zouden willen. Eigenlijk bungelen we onderaan de duurzaamheidslijst.

Er moet dus meer actie komen. En dat doen we natuurlijk samen. Als we alleen nog maar gebruik zouden maken van schone energie maar wel opgewekt in Nederland. Maar er moeten meer stappen voorwaarts gemaakt worden. En daar is veel voor nodig.

4/10 - (59 stemmen)

Plaats een reactie