Energiebank Nederland voor mensen met lage inkomens

energiekosten

Er is een nieuw initiatief opgezet om huishoudens met lage inkomens te ondersteunen in de te betalen maandelijkse energierekening. Het project zal eerst van start gaan in Arnhem en word vanaf volgend jaar uitgebreid in andere steden.

Besparing op de energierekening

Het project is van tijdelijke aard en er zullen huishoudens uitgekozen worden die gaan deelnemen aan het project. Zo worden zij 6 maanden lang ondersteund met een lagere energierekening zij betalen daardoor 50 tot 80 euro minder per maand. Ook zullen ze ondersteund worden met energiebesparende producten en krijgen zij advies van een energiecoach over hoe zij het beste kunnen besparen op hun energie en gasverbruik.

Meer dan 500.000 gezinnen hebben last van energie armoede

De opgerichte Stichting heeft als doel de energierekening op een structurele basis te kunnen verlagen. De Energiebank heeft berekend dat er een groep van 750.000 gezinnen zijn die in armoede leven als gevolg van een te hoge energierekening.

Meerdere initiatiefnemers

Naast Energiebank Nederland werken netwerkbeheerder Alliander, Humanitas, Gemeente Arnhem, Voedselbank Arnhem en Rijnstad een welzijnsorganisatie mee aan dit initiatief. De Stichting kwam tot stand dankzij vrijwilligers en giften.

Bespaar met EnergieVergelijking.nl op uw energiekosten

Betaalt u ook enorm veel voor uw energierekening en lopen de kosten de pan uit? Dan is het wellicht verstandig eens een energievergelijking te maken om zo te kunnen besparen op uw energierekening. Bekijk ook onze pagina met allerlei bespaartips zodat u kunt besparen op uw energiekosten want alle kleine beetjes helpen.

Plaats een reactie