Energiebedrijven blijven last houden van lage stroomprijzen

 

Energiebedrijven EON en RWE hebben dit jaar weer een enorm verlies geleden. Dankzij de steeds maar dalende stroomprijzen lukt het de energiebedrijven maar niet om uit de rode cijfers te komen. EON dacht met het afstoten van haar bruinkoolcentrales, steenkoolcentrales en de productie van kernenergie en onder te brengen in Uniper weer boven pet te komen.

Duitse overheid niet akkoord met plannen Uniper

Maar dit is EON niet gelukt omdat de Duitse overheid het plan had afgekeurd. Vooral nu Duitsland heeft aangekondigd al haar kerncentrales voor 2023 te gaan sluiten word het alleen maar moeilijker voor de energiebedrijven. EON sloot haar aandeel dan ook met een verlies van iets meer dan 3% op de beurs.

Meerdere energiebedrijven zien winst verdampen

RWE zag ook haar winsten met een derde teruglopen tot aan september van dit jaar. Ook Essent en Vattenfall hebben last van de nasleep van de steeds maar goedkoper wordende stroomprijzen. Vorig jaar behield RWE nog een winst van 763 miljoen euro en dat is nu blijven steken op 545 miljoen euro. De energiebedrijven moeten de transitie naar duurzame energie versnellen maar door het wegvallen van kernenergie word dit een stuk moeilijker.

Toch heeft dochtermaatschappij Essent in Nederland en Belgiƫ nog wel een winst weten te behalen met 72% dit is te danken aan de nieuwe wervingscampagne voor nieuwe klanten. RWE voorspeld dan ook dat de operationele winst van Essent een stuk hoger zal zijn dan vorig jaar.

Bron:Nu.nl

Goedkope stroomprijzen vergelijken?

Voor de energiebedrijven misschien een dikke tegenvaller de lage stroomprijzen maar voor ons consumenten een meevaller!. Vergelijk nu op EnergieVergelijking.nl de goedkoopste stroomprijzen 2016 en vind een goedkoper aanbod. Bespaar daarom direct door te starten met energie vergelijken.

Plaats een reactie