Energiebelasting 2019

Hier kunnen we kort en bondig over zijn: de energiebelasting 2019 is duurder geworden. We gaan het dus niet mooier verpakken dan het is. Maar dat houdt niet in dat u hier niets tegen kunt doen. Niet aan de energiebelasting direct, wel aan uw overige energiekosten. Het geldt namelijk nog altijd: energie besparen levert geld op. Dus door uw verbruik aanzienlijk te verlagen verlaagt u de totale kosten. Op die wijze voelt u de verhoging van de energiebelasting dus minder.

Energiebelasting 2019 kan consumenten drijven tot meer besparing

De overheid en de partijen van het Energieakkoord willen de transitie versnellen. Logisch zij hebben zich te houden aan de afspraken zoals die gemaakt zijn. Tot nu toe is de energiebelasting elk jaar dus gestegen. En dat is vervelend, wij willen namelijk minder gaan betalen en uiteraard niet meer! Energie besparen dus, de meesten zouden denken: dat horen we wel vaker kom eens met iets nieuws. Het is nu eenmaal een feit dat besparen op het energieverbruik helpt.

Begin nu al op uw gasverbruik te besparen

Elke winter is het al zaak om op het gasverbruik te letten. En met eenvoudige handelingen gaat dat ook echt lukken. De gouden regel is altijd: draai de thermostaat gewoon niet te hoog. En maak niet gebruik van alle radiatoren. Hiermee zultĀ  u al een heel eind komen. En daarnaast is korter douchen ook altijd kostenbesparend. Jammer genoeg zal niet alleen de energiebelasting duurder worden. Onze boodschappen worden ook duurder. Het lage btw-tarief is met 3% gestegen dus dan betalen we geen 6% maar 9% over onze goederen en diensten.

Woonlasten in zijn algemeen worden duurder

Blij worden we er in ieder geval niet van, want ook aan de hypotheekrente is weer getornd. Die zal steeds meer verlaagd worden. Dat houdt in dat een huizenbezitter dus meer hypotheek gaat aflossen. Als u nooit echt stil stond bij het besparen op de vaste lasten misschien is dit dan het moment. Bent u bekend met het nut van ieder jaar energie vergelijken en overstappen? Doe dat alstublieft want daarmee zult u de kosten kunnen drukken.

Plaats een reactie