Energiebelasting 2020

energiebelasting 2020 uitrekenenDe energiebelasting zal voor menigeen misschien irritaties oproepen. Net zoals we de blauwe envelop in de brievenbus vrezen, doen we dat tegenwoordig ook met de energiebelasting. De energiebelasting wordt geheven over het gebruik van energie én gas. De energiebelasting 2020 voor aardgas zal duurder zijn dan in de afgelopen jaren. Dat maakt het gebruiken van aardgas dus extra duur. De energiebelasting op energie daarentegen is iets lager. Maar zullen we niet veel van deze verlaging merken. Dit komt omdat er nog zoveel andere kosten op de energierekening zijn die duurder worden.

Energiebelasting 2020 hoger: Wat gaat u eraan doen?

Het is wat die energierekening. Elk jaar wordt er wel weer een wijziging doorgevoerd. Als het niet de dure olieprijzen zijn die de kosten hoger maken, dan is het de belastingdienst wel die de heffingen opschroeft. En ze zijn van plan de energiebelasting 2020 op gas nog meer te verhogen. Want de klimaatafspraken moeten behaald worden. Het voelt nu alsof de burger de hoogste prijs betaalt. En misschien is dat ook wel zo. Het zijn situaties waar wij als huishouden niet veel invloed op hebben. Als de overheid beslissingen maakt moeten wij simpelweg meegaan.

Onlangs heeft het kabinet wel aangegeven dat ze de energiebelasting 2020 minder hard willen laten stijgen. De bedoeling is dat huishoudens een voordeel krijgen ten opzichte van de energiebelasting. Hoe ze dat precies gaan invullen is nog niet bekend gemaakt.

Gasverbruik terugdringen helpt enorm

Waar u wel invloed op heeft is natuurlijk uw verbruik. U kunt uw gasverbruik dus temperen. Daarmee kunnen we de energiebelasting 2020 enigszins lager houden. We nemen het gasverbruik even als voorbeeld omdat de energiebelasting daarvan duurder is. Als we zorgen dat we minder lang onder de douche staan, de kachel lager zetten dan bereiken we een lager verbruik. Het is een feit. Want als er in uw gezin lang gedoucht wordt dan draagt dit bij aan een hoog verbruik. Dit hoeft niet, wist u wel dat u in vijf minuten uw douchebeurt kunt afronden? Haren wassen en uitspoelen en de rest van uw lichaam kan in een tijdsbestek van vijf minuten plaatsvinden.

Draai de radiatoren uit in uw slaapkamers

Overdag hoeft de kachel niet aan als iedereen van huis is. En s’avonds kunt u deze op 20 graden zetten tot een uur of tien. Zet hem dan uit, en de warmte blijft nog lang genoeg hangen. We liggen vaak heerlijk onder een dikke deken op de bank, wij in ieder geval wel. Daardoor hoeven we geen koude te lijden. En dat doen we ook niet zelfs niet met 19 graden in huis. Er zijn zelfs genoeg huishoudens die de thermostaat op 19 graden zetten. Zij zijn daaraan gewend. En zullen dus ook niet een hoge energierekening hebben.

Laat het lichaam wennen aan een lagere temperatuur

Het is maar net waaraan u gewend bent. U kunt het lichaam laten wennen aan een iets lagere temperatuur. Het is trouwens ook niet gezond om te vertoeven in een hele warme kamer. Wist u dat uw raam s’nachts op een kiertje zetten gezond is? En de radiator in de slaapkamer hoeft ook niet aan. Want eigenlijk is het zonde om de slaapkamers te verwarmen. Hoe vaak zitten we daar? Wij brengen er de nacht door onder een dik dekbed. Als u standaard de radiatoren in de slaapkamers uit laat dan bespaart u ontzettend veel op uw gasverbruik.

Lagere energiekosten nastreven

Probeer het maar eens uit, loop door de woning heen en zet alle radiatoren uit behalve in de woonkamer. Bekijk dan aan het einde van het jaar uw jaarafrekening, en vergelijk het verbruik met het voorgaande jaar. Zo zult u ook zien dat uw energiebelasting 2020 lager is. Want we betalen dit over het aantal kubieke meters. Dus hoe minder kubieke meters u verbruikt heeft des te minder gaat er naar de belasting.

Zuiniger leven en meer geld overhouden

Als u dus zuiniger bent omgesprongen met het energie en gasverbruik dan levert dit resultaat op. En dat resultaat zal zich laten zien in geld. Met het geld dat we overhouden kunnen we zoveel leuke dingen mee doen. Stapt u geregeld over? Dan weet u vast wel dat daar ook een paar honderd euro mee verdiend kan worden. Bekijk onze energie aanbiedingen eens. Er zit altijd een geschikte aanbieding tussen.

Plaats een reactie