Energiekosten 2019

Er wordt heel veel gediscussieerd over de energiekosten 2019. En dat is te begrijpen. Met alle stijgende kosten bedenkt de consument zich geen twee keer om te starten met energie vergelijken. De meesten hebben al een bericht ontvangen van hun energieleverancier. In dit bericht wordt aangegeven dat de energiekosten omhoog gaan. Hoeveel dat exact is is per huishouden verschillend. Dit hangt natuurlijk het meest af van het verbruik.

Energiekosten de laatste vijf jaar duurder geworden

Eigenlijk zijn de energiekosten de afgelopen jaren alleen maar duurder geworden. En dat merken we vooral aan de hoogte van het voorschotbedrag. Degenen die een variabel energiecontract hadden merkten dit het meest. Kies daarom voor een energiecontract met een vaste looptijd. Zo weet u dat uw energiekosten voor 2019 vast staan. Als zich dan weer prijsveranderingen voordoen dan merkt u daar niets van. Verloopt het contact bijna? Ga dan weer zoeken naar een goedkopere energiedeal. Dat is toch de aanpak die gebruikt moet worden.

Wacht niet te lang met overstappen

Te lang wachten heeft dus weinig zin. Dan loopt u het risico meer te gaan betalen wat niet de bedoeling was. Energieleveranciers zullen u altijd nog willen overhalen om klant te worden. Dus houden zij daar rekening mee in hun aanbiedingen. Voor velen is het stijgen van de energiekosten een enorme domper. Zij zijn bang dat het in de toekomst niet meer te betalen zal zijn. Vooral omdat de overheid de belasting op de energierekening maar blijft verhogen.

Verhoging van energiebelasting

De consument betaalt uiteindelijk fors mee aan het verduurzamen. Aardgas wordt schaarser en daardoor worden de prijzen opgedreven. Niet zozeer omdat er minder aardgas is, maar omdat de productie ervan omlaag gaat. En dan krijgen we te maken met buitenlands gas wat dus duurder is. Het liefst ziet de overheid dat we compleet gasloos gaan leven. Maar dat kan nu gewoon nog niet. Wees dus bedachtzaam wat betreft uw gasverbruik. We weten dat we veel energiebelasting betalen over gas. Dus ga er spaarzamer mee om. Dat kan al schelen in uw energiekosten.

Energiekosten stijgen met gemiddeld €350

Nemen we een gemiddeld verbruik van 2500 kilowattuur en 1200 kubieke meter gas? Dan is dat ongeveer een stijging van €15 tot €20 per maand. Sommige energieleveranciers houden de verhoging beperkt. Krijgt u uw nieuwe voorschotbedrag en vindt u dat dit de spuigaten uitloopt? Dan kunt u uiteraard direct gaan zoeken naar goedkopere energiekosten. In een nieuwe prijsberekening zult u dan zien welke energieleverancier goedkoper is dan uw huidige. Overstappen in dat geval is zo gebeurd.

Moet u nog even wachten in verband met de looptijd? Dan is het enige wat u kunt doen uw geduld bewaren. Het is vervelend dat is waar. Vooral omdat de zorgkosten ook duurder worden. Eigenlijk wordt alles veel duurder. En kunnen we daar enigszins op inspelen met het doen van een vergelijking. Een vergelijking van een zorgverzekering of autoverzekering en natuurlijk een energiecontract. Zet deze alsjeblieft niet langer vast dan een jaar.

Elk jaar nieuwe energie deals verkrijgbaar

Er kan zoveel veranderen in één jaar. En de concurrentie op de energiemarkt zal altijd blijven. Daardoor kunt u enorm veel voordeel behalen. Er zijn altijd voldoende energie deals te verkrijgen. Zoek daar dan ook naar. Als u niets doet dan bespaart u ook niet. De energiekosten 2019 verlaagt u met energie besparen. En verlaag ze door een nieuwe energievergelijking te starten.

Plaats een reactie