Energiekosten berekenen

Wilt u graag uw energiekosten berekenen? Dan bent u bij onze website aan het juiste adres. U kunt namelijk met veel eenvoud uw energiekosten berekenen. Dit gebeurt op basis van uw postcode + huisnummer en verbruik. Zodra u deze gegevens heeft ingevoerd, berekent het vergelijkingssysteem direct wat uw energiekosten zijn bij iedere energieleverancier in Nederland. De goedkoopste deal staat bovenaan, zodat u niet hoeft te filteren op welke aanbieder het voordeligste is.

Waarom energiekosten berekenen?

Energiekosten berekenen is ontzettend verstandig én vooral ook erg handig. Op die manier kunt u namelijk berekenen of er misschien elders nog een goedkopere aanbieder is. In Nederland zijn er meer dan 40 energieleveranciers en daarmee heeft u dus ook voldoende keuze. Als u uw energiekosten berekenen gaat, kunt u op die manier altijd op zoek naar de beste deal. Dit betreft een onafhankelijke energievergelijker: u ziet dus altijd de actuele energietarieven van iedere energieleverancier.

Voer uw postcode + huisnummer in

Het is ontzettend belangrijk om uw postcode + huisnummer in te voeren. Als u energiekosten berekenen gaat, is het namelijk van groot belang om te weten in welke regio u woont. Er bestaan bijvoorbeeld verschillende gasregio’s in Nederland en ook rekent iedere netbeheerder een ander tarief voor vastrecht. Bovendien spelen energieleveranciers hier ook nog weer in rol in. Deze gegevens zijn daarom erg belangrijk voor een optimale energievergelijking.

Voer uw verbruik in

Niet alleen uw postcode + huisnummer is belangrijk als u energiekosten berekenen gaat. Het is minstens zo belangrijk om uw verbruik in te voeren. Op basis daarvan berekent het vergelijkingssysteem namelijk uw jaarlijkse energiekosten. Dit kan flink verschillen per energiemaatschappij: dus vergelijk!

Handige filteropties

Als u uw energiekosten berekenen gaat, kunt u gebruikmaken van verschillende handige filteropties. Zo kunt u onder andere filteren op duurzaamheid, maar ook kunt u filteren op uw contractperiode, het type energietarief en op aanbieders. Voor het gemak lopen wij de verschillende opties graag even met u na.

Filteren op duurzame aanbieders

Energiekosten berekenen is ontzettend eenvoudig: ook wanneer u graag voor een duurzame energieleverancier wilt kiezen. U kunt namelijk eenvoudig filteren op duurzame energieleveranciers. Hierbij kunt u ook erg uitgebreid filteren. Zo kunt u niet alleen filteren op duurzame energieleveranciers, maar u kunt zelfs aangeven waar de stroom vandaan mag komen: windenergie, zonne-energie of misschien zelfs alle groene stroom uit Nederland.

Bovendien heeft u ook nog de mogelijkheid om te filteren op CO2-gecompenseerd gas. Dat houdt in dat de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd met bijvoorbeeld het aanplanten van nieuwe bomen.

Welk contract past bij mij?

Als u energiekosten berekenen gaat, heeft u keuze uit verscheidene energiecontracten. Zo kunt u kiezen uit een eenjarig contract, een driejarig contract of een direct opzegbaar contract (staat ook wel bekend onder de noemer modelcontract). Vaak is het raadzaam om te kiezen voor een eenjarig contract. Deze contracten zijn namelijk in de regel het voordeligst. Wel is het belangrijk dat u dan na een jaar weer overstapt, zodat u dan wederom kunt genieten van een scherpe actiedeal.

Vaste of variabele tarieven

Vaste energietarieven horen bij een vast energiecontract. Kiest u voor zekerheid? Dan kiest u voor een eenjarig vast energiecontract. U kunt echter ook kiezen voor een variabel tarief. Dat betekent dat uw contract direct opzegbaar is en dat de energietarieven eens per half jaar wijzigen. Daarover ontvangt u een bericht.

Voorkeur voor een energiemaatschappij?

Als u uw energiekosten berekenen gaat, kunt u ook een voorkeur geven aan een bepaalde aanbieder. Wilt u bijvoorbeeld alleen de traditionele vier energiebedrijven vergelijken? Dan kunt u daarvoor kiezen. Wij raden echter aan om alle energiemaatschappijen te vergelijken. Zo komt u tot een eerlijke vergelijking.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

energiekosten berekenen

Energiekosten berekenen: de goedkoopste energieleverancier staat bovenaan

Als u uw energiekosten berekenen gaat, staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Op basis van uw ingevulde data en optionele filters staat de voordeligste optie bovenaan. U kunt vervolgens eenvoudig overstappen door simpelweg te klikken op ‘aanvragen’.

Hoeveel bespaar ik?

Het is altijd lastig om te zeggen hoeveel u precies bespaart. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is natuurlijk wat u nu betaalt voor uw huidige energiecontract. Indien u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd, is de kans enorm groot dat u veel bespaart. Een besparing kan soms wel oplopen tot 500 euro op jaarbasis. Daarmee bespaart u dus meer dan 40 euro per maand en dat is veel geld.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen van energieleverancier is ontzettend eenvoudig. U hoeft immers alleen maar uw gegevens in te voeren en op basis daarvan berekent het systeem welke aanbieder het voordeligste is. Heeft u een geschikt energiecontract gevonden? Dan klikt u op de oranje knop ‘aanvragen’. Vervolgens wordt er gevraagd naar uw gegevens.

Nadat u uw gegevens heeft ingevuld, ontvangt u daarvan een bevestiging. Zodra u deze bevestiging ontvangt, heeft u standaard nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze periode kunt u uw contract nog kosteloos annuleren en zult u klant blijven bij uw oude energiemaatschappij.

Energiekosten berekenen en overstapservice

Heeft u uw contract aangevraagd en zijn de 14 dagen bedenktijd verlopen? Dan start de gratis overstapservice. Dit houdt in dat u zelf geen werk heeft van uw overstap: uw nieuwe energieleverancier zegt het oude contract op. Het kan nog weleens voorkomen dat uw energieleverancier nog naar de meterstanden vraagt. Dat is alleen het geval wanneer u nog niet beschikt over een slimme meter. De energieleverancier kan uw meterstanden dan namelijk niet aflezen op afstand.

De meterstanden zijn echter wel erg belangrijk, want op basis daarvan worden de termijnbedragen bepaald. Dit wordt namelijk bepaald op basis van uw historisch verbruik. Ook uw oude energieleverancier heeft deze informatie nodig voor de eindafrekening.

Onafhankelijk energiekosten berekenen

Via onze website kunt u gegarandeerd onafhankelijk energiekosten berekenen. Er is geen invloed van energieleveranciers, want dit zijn simpelweg exact de energieprijzen die de energieleveranciers op hun eigen website vermelden. Een derde partij werkt ons handige vergelijkingssysteem iedere dag bij. Ook wij hebben hier dus geen invloed op. Zo maakt u altijd een onafhankelijke energievergelijking.

Stap ieder jaar opnieuw over

Hierboven hebben we al beschreven dat een eenjarig energiecontract het voordeligste is. Als uw energiecontract na een jaar afloopt, is het raadzaam om wederom de overstap te maken. Uiteraard kunt u dan weer uw energiekosten berekenen via onze website.

Vragen over uw energiekosten berekenen?

Heeft u nog vragen over uw energiekosten berekenen? Of heeft u een andere vraag over onze website? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot en met 17.00 uur. Uiteraard helpen wij u graag met uw overstap. Energiekosten berekenen en overstappen van energieleverancier was nog nooit zo eenvoudig.

4.4/10 - (68 stemmen)

Plaats een reactie