Energieleverancier EnergieFlex failliet verklaard

De rechtbank heeft gisteren energieleverancier EnergieFlex failliet verklaard. Bestaande klanten mogen vanaf 1 november 2018 een andere energieleverancier kiezen. Bent u klant bij EnergieFlex? U hoeft eerst nog niets te doen. De overgangsperiode heeft de Curator nodig om orde op zaken te stellen. Zo wordt er nu eerst naar een energieleverancier gezocht die de klanten overneemt. Ook kan het zijn dat de klanten over verschillende energieleveranciers worden verdeeld.

ACM trok leveringsvergunning eerder al in

Een week terug besloot de ACM al de leveringsvergunning van de energieleverancier in te trekken. De aangestelde curator bekijkt mogelijkheden voor een doorstart en beheerd de financiële afwikkeling. Wanneer u nog geld tegoed heeft van EnergieFlex van bijvoorbeeld uw eindafrekening dan kunt u uw vordering neerleggen bij de Curator. EnergieFlex zal de toekomstige eindafrekeningen nog opmaken.

Energieleverancier EnergieFlex failliet verklaard

Nu de rechtbank EnergieFlex failliet verklaard heeft zijn zij niet meer bij machte beslissingen te nemen. Als u vragen heeft over uw voorschotbedrag of de eindafrekening dan zult u nog even geduld moeten hebben. Financiële zaken liggen bij de curator. Deze zal dan ook beslissingen nemen over de te betalen bedragen. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u altijd contact zoeken met EnergieFlex.

Juridisch loket kan uw vragen omtrent betalingen aan EnergieFlex beantwoorden

Het beste kunt u juridisch advies inwinnen bij het Juridisch loket over financiële vragen. Want misschien bent u bang dat u uw geld niet terug krijgt, of wilt u weten of u uw voorschotbedrag moet blijven betalen? Juristen kunnen u verder adviseren. Feit blijft wel dat uw energie en gaslevering geld kost dus juridisch advies in deze zaak is wenselijk. U bent in ieder geval vrij om vanaf 1 november over te stappen naar een andere energieleverancier. In dat geval hoeft u niet bang te zijn dat u voor niets uw voorschotbedrag blijft betalen.

Het advies is daarom om toch even geduld te hebben en af te wachten wat de curator in deze zaak beslist. Onderneem dus nog geen stappen en wacht af. U heeft gewoon energie en gas thuis hierin zal niets veranderen. Binnen een korte termijn zal een nieuwe energieleverancier uw energie en gaslevering voort gaan zetten.

Vervangende energieleverancier zoeken op EnergieVergelijking.nl

Wilt u geen gebruik maken van de geboden oplossing van de curator van EnergieFlex? U kunt altijd vrijblijvend op zoek gaan naar een vervangende energieleverancier. EnergieVergelijking.nl laat u de goedkoopste energieleveranciers zien die in plaats van EnergieFlex kunnen leveren. Maak voor u zelf de overweging wat u het beste vindt in deze situatie. Energie vergelijken is altijd vrijblijvend. Overstappen is binnen één minuut geregeld.

 

Plaats een reactie