Energieleverancier is niet verplicht om deel te nemen aan postcoderoosregeling

Solar Magazine schreef op haar website dat Minister Kamp niet van plan is om energieleveranciers te verplichten om deel te nemen aan een postcoderoos project. Het gaat hierbij om projecten die te maken hebben met de postcoderoosregeling. De belastingmaatregel die geldt voor particuliere huishoudens. Huishoudens krijgen hierbij korting op hun opgewekte stroom. 

Postcoderoos verplichten aan energieleverancier?

Het gaat hierbij dan om een installatie waarmee duurzame energie word opgewekt door een Vereniging van Eigenaren of bijvoorbeeld een woningbouwvereniging.  De deelnemende personen wonen dan ook in een zelfde postcode gebied. Er rezen kamervragen op over de vraag of een energieleverancier verplicht zou moeten worden om deel te nemen. Minister Kamp gaf daarop aan de energieleveranciers hiertoe niet te verplichten.

Energietransitie zou gebaat zijn bij meer postcoderoosregelingen

Ook blijkt dat er niet heel veel animo is voor dergelijke regelingen en als dit wel zo was geweest dan had Kamp het anders bekeken. Een paar energieleveranciers hebben dan ook al aangegeven dat zij hogere kosten moesten maken om zich aan te kunnen passen aan de regeling. Mocht er wel meer animo voor ontstaan dan ligt de bal bij de energieleveranciers en niet bij de Minister. Toch ziet Minister Kamp liever wel dat de energieleveranciers mee gaan werken aan de postcoderoosregeling in het belang van de duurzame energie transitie.

Er worden her en der wel postcoderegelingen opgezet

Zo werd er onlangs nog een postcoderoosregeling opgezet met een zonnepanelenpark de Galecopperzoom. Van de 8000 zonnepanelen zullen er 1000 zonnepanelen worden ondergebracht in een postcoderoosregeling zodat huishoudens en bedrijven kunnen investeren in zonne-energie van het zonnepark. Het maximumverbruik ligt bij een dergelijke regeling wel tot 10.000 kilowattuur per jaar.

Qurrent neemt u de administratieve rompslomp van een postcoderoos uit handen

Wist u bijvoorbeeld dat Qurrent Energie deelnemers van een postcoderoos de mogelijkheid biedt om de opgewekte energie en de korting die u krijgt op de energiebelasting automatisch voor u verrekend? Voor u een zorg minder en voor Qurrent gewoon een extra dienstverlening. Het stelt u in staat om duurzaam energie op te wekken zonder dat u daarover ook nog eens een eigen administratie moet bijhouden. Ook komen er steeds meer energieleveranciers bij die wel meedoen met de postcoderoosregeling. Vraag bij uw energieleverancier naar de mogelijkheden die zij bieden.

Niet elke energieleverancier doet mee aan de postcoderoos zoals:

  • Oxxio
  • Vandebron

Kies voor zonne-energie van een energieleverancier

Men kan ook kiezen om zelf zonnepanelen op het dak te plaatsen, op die manier profiteren zij zelf van de opgewekte stroom, en het overschot kan weer teruggeleverd worden aan de energieleverancier waarvoor zij dan weer een vergoeding krijgen. Ook kiezen voor een zonne-energie product van een energieleverancier behoort tot de mogelijkheden wanneer u graag duurzaam wilt consumeren. De grootste afname van groene stroom is toch afkomstig van windparken, er is nu eenmaal meer windenergie voorradig. Wilt u ook genieten van groene stroom? Start dan met groene stroom vergelijken op EnergieVergelijking.nl

Plaats een reactie