Energieleverancier Robin failliet verklaard

Energieleverancier Robin failliet verklaardEnergieleverancier Robin failliet verklaard dit meldt de ACM op haar website. De Autoriteit heeft daarop besloten de leveringsvergunning in te trekken. De levering van energie en gas voor de bestaande klanten gaat eerst nog door. De aangestelde curator bekijkt of er gegadigden zijn die het failliete bedrijf willen overnemen. Als een faillissement optreedt bij een energieleverancier garanderen de netbeheerders altijd de levering.

Overgangsperiode bij faillissement: wacht rustig af

Net zoals bij EnergieFlex die eerder failliet ging krijgen de bestaande klanten te maken met een overgangsperiode, in deze periode mogen zij nog niet overstappen of het contract ontbinden. Als deze periode voorbij is mogen zij dit uiteraard wel. Mocht er een gegadigde zijn die Robin Energie overneemt dan kan de klant ook aanblijven bij de nieuwe leverancier. Zij zullen dan een nieuw aanbod ontvangen. In de regel stappen consumenten toch over.

Ik ben klant van Robin Energie wat moet ik doen?

Bent u klant van Robin Energie? Blijf dan eerst uw voorschotbedrag betalen, u mag deze ook eerst verlagen. Heeft u nog geld tegoed van Robin Energie? Zoek dan contact met de klantenservice van Robin en geef aan dat u nog recht heeft op geld. De curator zal zich buigen over eventuele vergoedingen. U hoeft zich geen zorgen te maken over de levering die zal gewoon voortgezet worden. In de wet is het namelijk zo dat bij faillissement van een energieleverancier er een noodlevering wordt gestart. Dit voorkomt dat klanten zonder zonder stroom of gas komen te zitten.

Wie is Robin Energie?

Robin Energie is een energieleverancier die veel samenwerkte met bewindvoerders. Zij werkten samen om mensen met een schuldenlast van goedkope energie te voorzien. Maar ook particulieren waren welkom bij deze energieleverancier. De naam ontleent zich aan Robin Hood, zij wilden graag iets betekenen op de consumentenmarkt. Zij bieden namelijk ook sim only abonnementen aan. Waaruit men kan kiezen voor verschillende bundels. Jaren terug startte dit energiebedrijf een samenwerking met Anode Energie.

Overgangsperiode voorbij? U mag overstappen

Zoals hierboven beschreven is moeten klanten van Robin Energie eerst de overgangsperiode afwachten. Zodra deze periode voorbij is krijgen zij een seintje. Zij mogen dan vrij overstappen. In die tussentijd is er dan ook al een aanbod gedaan. Bent u klant? U hoeft deze niet te accepteren. U mag dan gewoon rondkijken naar welke energieleverancier u geschikter lijkt. Met de energievergelijker kunt u dan kiezen uit de beschikbare energie aanbiedingen.

Plaats een reactie