Energiemarkt

De energiemarkt is op 1 juli 2004 vrijgegeven oftewel geliberaliseerd. Dat betekent dat de overheid toestemming heeft gegeven om de Nederlandse energiemarkt open te stellen voor nieuwe energieleveranciers naast de gevestigde orde, de traditionele energieleveranciers zoals Nuon, Essent, Delta, Electrabel en Eneco. Door de energiemarkt te liberaliseren wilt de overheid ervoor zorgen dat er meer keuze is voor de consument en dat er tussen de energieleveranciers concurrentie komt wat er vervolgens voor moet zorgen dat de energieprijzen dalen.

Keuze vrijheid

De energiemarkt is het speelveld van inmiddels meer dan 30 energieleveranciers. 10 jaar geleden was er nooit zoveel keuze als in 2015. De vele nieuwe energieleveranciers tuimelen nog net niet over elkaar heen. Er komen ook steeds meer energie aanbieders bij. Alle energieleveranciers en hun energieprijzen en hun energie-aanbiedingen kunt u allemaal vergelijken op Power.nl.

Teveel keuze?

Hoeft niet, u kunt met onze onafhankelijke energievergelijker alle energieleveranciers filteren. Met onze energievergelijker kunt filteropties toepassen op meerdere opties zoals groene energie, looptijd, prijs en kwaliteit. Zo maken wij het u gemakkelijker om energie onafhankelijk te vergelijken. Het voordeel is dat er altijd een product van uw keuze tussen zit. En dat is wel zo fijn. Maak een onafhankelijk energie vergelijk en bekijk vandaag nog wat de vrije energiemarkt u te bieden heeft.

Plaats een reactie