Energieprijzen Eneco en Essent 1 januari 2015 omlaag

Essent Eneco verlagen energieprijzen 1 januari 2015Goed nieuws voor klanten van Essent en Eneco. De energieprijzen van Essent en Eneco gaan per 1 januari 2015 omlaag. Eneco en Essent gaan de prijzen van energie (net als vorig jaar) verlagen, omdat de marktprijzen zijn gedaald. Dat lieten Eneco en Essent weten aan het AD. De gasprijzen worden met 20% verlaagd ten opzichte van een jaar geleden. De reden van de verlaging is volgende de energieleveranciers te danken aan een verminderde vraag naar gas. Er zijn nog grote gas voorraden na de zachte winter van 2013. De elektriciteitsprijzen waren afgelopen jaar ook al aan het zakken. Zoals het er naar uitziet gaat de energieprijs per kwh nog verder omlaag.

Energiebelastingen en investeringen

Hoewel de energieprijzen lager aan het worden zijn zal niet iedereen daar volop van kunnen profiteren. Dat komt omdat energiemaatschappijen forse investeringen hebben gedaan in stilstaande stroom en gascentrales. Dat geld moet terug verdiend worden. Bovendien waarschuwen Essent en Eneco voor een hogere belasting op de tarieven van energie. De energiebelasting welke door de overheid is bepaald kan de verlaging van de tarieven voor een groot gedeelte teniet doen.

Overstappen kan lonen

De verwachting is dat na Essent en Eneco, andere energieleveranciers ook hun energieprijzen zullen wijzigen. Door de energietarieven te blijven vergelijken en over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier kunt u flink besparen. Start met energie vergelijken en bekijk op welke plaats uw eigen energieleverancier staat in vergelijking met andere energieleveranciers. Hoeveel u precies kunt besparen is met name afhankelijk van uw situatie en voorkeuren.

2 gedachten over “Energieprijzen Eneco en Essent 1 januari 2015 omlaag”

 1. Vanaf wanneer wordt de verlaging energietarieven verwerkt in de vergelijking?
  Als ik per 1 december een contract aan ga, kan ik dan ook profiteren van deze nieuwe tarieven? Of kan ik beter wachten tot 1 januari 2015?

 2. Beste Marcel,

  De nieuwe tarieven zijn vanaf 1 januari geldig. Uiteraard zullen de nieuwe tarieven vanaf 1 januari zichtbaar zijn in de vergelijking. Als u wilt profiteren van de tarieven van 2015 kunt u beter wachten tot 1 januari 2015 alvorens u overstapt.

  Wel willen we u meegeven dat er diverse energieleveranciers zijn die nu speciale actie tarieven en aanbiedingen inzetten om u te kunnen verwelkomen. Sommige energieleveranciers zoals Budgetenergie, Energiedirect.nl, Essent.nl en Greenchoice geven nu al welkomstpremies weg van meer dan 200 euro. Deze aanbiedingen zijn zeker de moeite waard om eens te vergelijken met uw huidige tarieven.

  Met vriendelijke groet,
  Energievergelijking.nl

Reacties zijn gesloten.