De energieprijzen liggen momenteel erg laag

De energieprijzen liggen momenteel erg laag. Dit zorgt ervoor dat huishoudens nu flink kunnen besparen. De energieprijzen daalden al als gevolg van een milde winter, maar de crisis wereldwijd heeft ook invloed. De daling wordt berekend op 20%. Energieleveranciers hebben dan ook hun tarieven weer verlaagd als gevolg hiervan. Degenen die thuis zitten kunnen daar dus hun voordeel uit halen. We schreven eerder al dat verplicht thuisblijven leidt tot meer energie vergelijken. Als uw energiecontract bijna verloopt dan kunt u dus bekijken hoeveel u kunt besparen.

Energieprijzen momenteel erg laag mede veroorzaakt door het virus en andere problemen

De wereldwijde crisis rondom het Corona virus zorgt er tevens voor dat er weinig vraag is naar olie en gas. Dit is ook omdat de grote industrie stilgelegd is. Er vliegen amper vliegtuigen en doordat er massaal thuisgewerkt wordt is de vraag ook lager. Het aanbod overstijgt dus nu de vraag. Vandaar dat de energieprijzen momenteel erg laag liggen. Velen zitten natuurlijk in grote onzekerheid wat betreft hun inkomen en banen. Daardoor zien we steeds meer mensen overstappen. Men probeert zoveel mogelijk te besparen op de vaste lasten. Zij maken logischerwijs gebruik van het feit dat de energieprijzen momenteel erg laag liggen.

Energie vergelijken loont op dit moment voor veel huishoudens

Het loont dus om opnieuw uw energiekosten te berekenen. En op 1 juli 2020 komt er weer een nieuwe prijswijziging aan. De verwachting is dan ook dat de tarieven waarschijnlijk nog lager worden. Door nu over te stappen geniet u een jaar lang van de nu goedkopere tarieven. Leg ze het liefst niet te lang vast zoals drie jaar. Maar ga gewoon voor een jaarcontract. Kunt u nog niet overstappen? Wacht dan nog even. Want als u nu uw energiecontract openbreekt dan krijgt u te maken met een opzegvergoeding. Deze kan oplopen tot €250.

Meerdere vaste lasten worden onder de loep gelegd

Dat de energieprijzen momenteel erg laag zijn is wel weer een tegenvaller voor de energieleveranciers zelf. Maar aan de andere kant kunnen ze wel weer nieuwe klanten verwachten. De thuisquarantaine noopt huishoudens tot meer vergelijken. De rekeningen worden erbij gehaald en er wordt berekend waar er bespaard kan worden. Dat geldt niet enkel voor de energierekening. Ook kosten voor mobiele abonnementen en thuis internet worden massaal vergeleken.

Sommigen kiezen dan ook voor meerdere vergelijkingen. En besparen op die manier honderden euro’s per jaar. Overstappen met een mobiel abonnement vindt ook gretig aftrek. Een sim only is uiteraard goedkoper dan een abonnement met toestel. Degenen die hun toestel al afbetaalt hebben doen er dan ook goed aan een ander abonnement te zoeken.

Bezuinig op uw gasverbruik

Nu de meesten thuis zitten is meer letten op het energieverbruik ook geen overbodige luxe. Nu de weerberichten positief zijn hoeft de verwarming ook minder aan. Op hele warme dagen kan deze zelfs uit blijven. De gemiddelde temperatuur in de eerste en tweede week ligt boven het gemiddelde. En met temperaturen van rond de 18 graden hoeven we de thermostaat ook niet aan te raken. Dat scheelt u alweer enorm veel aan gasverbruik.

Besluit u over te stappen? Vul dan uw juiste verbruik in, de energievergelijker zoekt dan in het beschikbare aanbod. De nieuwe energieleverancier neemt u de rest van het proces uit handen. Annuleren mag altijd binnen veertien dagen. Daar hoeft u geen uitleg over te geven.