Energierekening komende jaren omhoog

nationale energieverkenning 2015

Vandaag is de Nationale Energieverkenning 2015 uitgebracht en hierin staat dat de verwachting is dat de energierekening voor huishoudens de komende jaren hoger zal uitvallen. Dit heeft onder meer te maken met het stijgen van de gas en energieprijzen.

Energie wordt duurder

Het rapport voorspeld zelfs dat we in 2020 150 euro meer gaan betalen voor onze energiekosten. Wel zal de werkgelegenheid in de energiesector toenemen en dat heeft te maken met de verhoogde investeringen in duurzame energie en het besparen op energie. In 2020 zal het aantal voltijdbanen rond de 170.000 liggen waar dat nu 153.000 banen zijn.

Doelen Energieakkoord

De Nationale Energieverkenning laat ook zien dat het aandeel in 2020 aan duurzame energie niet de beloofde 14% zal zijn maar 11,9%. De doelen met betrekking tot energiebesparing die door de industrie en de transportsector moeten worden behaald zullen niet het gewenste percentage gaan behalen. Iets meer dan 50% zal deze doelen voltooien in 2020.

De milieu organisatie’s betwijfelen het Energieakkoord omdat de doelstellingen niet behaald zullen worden. Er moet meer actie ondernomen worden om de geloofwaardigheid in het Energieakkoord te kunnen houden. Vooral de CO2 reductie loopt gestaag op in 2020  en  er zal volgens de Nationale Energieverkenning 17% minder aan CO2 uitstoot zijn in 2020 ,waar dat eigenlijk minimaal 25% tot 40% moet zijn.

Bron:Telegraaf

[call_to_action color=”orange” button_text=”Energie vergelijken” button_url=”https://www.energievergelijking.nl”]
Vergelijk uw energierekening met andere energieleveranciers.
[/call_to_action]

Plaats een reactie