Energierekening voortaan volgens verplicht leveranciersmodel

Vanaf 1 augustus aanstaande ontvangt u uw energierekening in de vorm van het verplicht leveranciersmodel. De verschillende modellen komen te vervallen. Voortaan gaan de diensten die de netbeheerder uitvoert via uw energieleverancier. Geen aparte nota’s meer en alles overzichtelijk op één rekening.

Leveranciersmodel en energieleverancier functioneert als netbeheerder

Uw energieleverancier communiceert vanaf dat moment met de netbeheerder en regelt alle financiele zaken. Ook nemen zij de opname van de meterstanden voor hun rekening en krijgt u uw meterstandenkaart of verzoek om uw meterstanden online door te geven. Dit zal uw energierekening verduidelijken. Op basis van het capaciteitstarief van uw aansluiting zullen de kosten van het netwerk u in rekening worden gebracht. Het zal duidelijker en overzichtelijker worden voor de consument maar ook voor de energieleverancier.

Overstappen in de toekomst nog sneller

Ook kan de consument de energieleverancier direct aanspreken wanneer de meetgegevens of het verbruik bijvoorbeeld niet kloppen. De slimme meter zal in de toekomst ook veel meer gemak met zich meebrengen in het administratieve proces bij een switch. De overheid is nu al bezig om stap voor stap de slimme meter in te voeren.

Plaats een reactie