Wat is Energiesubsidie?

Een Energiesubsidie is een subsidie voor energiebesparende maatregelen deze wordt verleent aan:

  • woningbezitters
  • huurcorporaties
  • particulieren
  • bedrijven

Woning verduurzamen dankzij een financiƫle impuls

Met een Energiesubsidie wordt het u mogelijk gemaakt om energie te besparen en zo duurzaam mogelijk bezig te zijn. U draagt hierbij uw steentje bij aan het milieu. De overheid en gemeenten hebben subsidiepotjes waar u in aanmerking voor kunt komen. U kunt een Energiesubsidie aanvragen voor de aanschaf van meerdere energiebesparende producten zoals:

  • zonneboiler/ketel
  • warmtepompen
  • afval gestookte installatie’s ( biomassa )
  • glas isolatie

Check de website van het RVO regelmatig voor updates

De overheid plaatst regelmatig updates omtrent de subsidies voor duurzame energie. De aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp en isolatie is een investering. Wilt u uw spaargeld voor andere zaken behouden, dan kan een subsidie behulpzaam zijn. Of u heeft niet voldoende middelen om uw woning te verduurzamen. Welke reden u er ook voor heeft, de overheid draagt bij aan de verduurzaming.

Energiesubsidiewijzer geeft aan welke subsidies er verkrijgbaar zijn

Op Energiesubsidiewijzer kunt u bekijken welke mogelijkheden er bestaan voor uw woning. Vul daar in in welke gemeente u woonachtig bent. Vervolgens wordt u gevraagd of u een woningeigenaar bent. Als alles ingevuld is dan krijgt u een overzicht van mogelijke subsidies. Wilt u uw woning op een aardgasloze manier gaan verwarmen? Dan bestaat er de subsidie voor warmtepompen en pelletkachels. Een subsidie voor de zonneboiler is ook mogelijk.

Het meefinancieren van duurzame maatregelen kan vaak ook in de hypotheek. Ook hier zult u extra informatie over lezen op Energiesubsidiewijzer.nl. U kunt ook uw huidige hypotheekverstrekker vragen naar financieringsmogelijkheden voor duurzame energie.

Uw dak isoleren en verduurzamen

Ook kunt u een Energiesubsidie aanvragen voor duurzame projecten zoals de aanleg voor zogenoemde ” groene” daken en muren hierbij plaatst u sedum matten op uw dak. Deze groene matten zuiveren de lucht en gaan de CO2 uitstoot tegen. Dit kunt u doen voor nieuwbouw woningen maar ook bestaande woningen. Informeer bij uw gemeente of zij een subsidie verstrekken hiervoor.

De meest bekende subsidie’s zijn de EIA en SDE+

Het uitgangspunt voor het verduurzamen en renoveren van uw woning is dat uw wooncomfort erop vooruit gaat. En u kunt natuurlijk uw energiekosten aanzienlijk verlagen. Dankzij een goede isolatie zult u ook veel minder hoeven te verwarmen. En als u een warmtepomp combineert met een zonneboiler dan hoeft u geen gas meer te verbruiken. Deze apparatuur maken gebruik van stroom.

 

Plaats een reactie