ENGIE Energie

Wilt u graag overstappen naar de energieleverancier ENGIE Energie? Dan kan het nooit kwaad om u in te lezen over deze energiemaatschappij. U leest hier onder andere over de welkomstaanbiedingen, kortingen, duurzaamheidsscore en contactgegevens. Tevens kunt u direct overstappen naar deze energieleverancier.

Over ENGIE Energie

ENGIE Energie is ontstaan uit meerdere bedrijfsonderdelen van GDF Suez. Onder de nieuwe naam wilde het bedrijf een nieuw bedrijfsvoering hanteren. Het wilde zich vooral gaan richten op positieve energie. Naar eigen zeggen doet het bedrijf dit door stapsgewijs te verduurzamen. Ook is het bedrijf continu aan het investeren in moderne technologie, waarmee hun klanten gemakkelijk(er) energie kunnen besparen. Deze energieleverancier levert niet alleen aan de consumentenmarkt, maar ook aan de zakelijke markt.

Actuele tarieven

Bent u benieuwd naar de actuele tarieven van de verschillende energieleveranciers? Dan kunt u energie vergelijken met behulp van onze rekentool. ENGIE Energie is hier ook in opgenomen. Het bedrijf heeft zich ook aangemeld voor de vergelijkingstool. U kunt tevens andere energiemaatschappijen vergelijken met behulp van de tool. Daarmee kunt u de kosten gemakkelijker personaliseren en weet u direct wat u kwijt bent op jaarbasis.

Net als de meeste andere energiemaatschappijen biedt ook ENGIE Energie een vast en variabel tarief. Tevens kunt u kiezen uit meerdere jaarcontracten. Over het algemeen kunt u het beste kiezen voor een jaarcontract met een vast leveringstarief. Dan weet u namelijk zeker dat u een jaar lang profiteert van een vast tarief. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Als u bovendien kiest voor een jaarcontract, profiteert u altijd het meeste van de welkomstkorting.

Begin direct met alle energieleveranciers vergelijken met behulp van de onderstaande energievergelijkingstool:

Welkomstkortingen en acties

ENGIE Energie heeft standaard verschillende welkomstkortingen en acties. Soms is dat een cashback, maar het kan ook zijn dat u een gratis product van Philips ontvangt. Zo bieden zij bijvoorbeeld ook duurzame lampen van het merk aan als u kiest voor een driejarig contract. De lampen zijn vrij prijzig en daarmee is het een goede deal. Gaat u liever voor een cashback korting? Dan kunt u daar natuurlijk ook voor kiezen. ENGIE Energie heeft regelmatig leuke acties.

Duurzaamheid

Het bedrijf levert 100 procent groene stroom en gas aan de consumentenmarkt. Eerder leverde het bedrijf ook nog ‘gewoon’ grijze stroom. Dat is nu echter niet meer zo. Alle stroom is opgewekt uit zon, wind, water en biomassa. Een gedeelte wordt in Nederland opgewekt, terwijl ook een gedeelte in Italië en Frankrijk wordt opgewekt. Daarmee wordt dus een gedeelte van het stroom geïmporteerd.

ENGIE Energie heeft verscheidene stroomcertificaten. Aan de hand daarvan kunt u ook controleren of de geleverde energie daadwerkelijk groen is. Dit wordt gecontroleerd door de ACM (Autoriteit Consument & Markt).

Voor de zakelijke markt levert het bedrijf daarentegen nog wel ‘gewone’ stroom. Dat bestaat voor een groot gedeelte uit kernenergie. De energieleverancier is daarmee dus nog niet volledig duurzaam.

Normaal- en daltarief

Wat is voor u voordeliger? Een normaaltarief of een daltarief? Dat is erg afhankelijk van het moment dat u uw energie gebruikt. Als u beschikt over een dubbele meter, heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een bepaald tarief. Het daltarief geldt gedurende doordeweekse dagen van 21.00 of 23.00 uur tot 07.00 uur. Ook in de weekenden en gedurende de officiële feestdagen geniet u van dit tarief. Op de overige momenten betaalt u het normale tarief. Wast u vooral gedurende de nacht en gebruikt u uw elektronische apparaten ook vooral in het weekend? Dan kunt u het beste kiezen voor het daltarief.

De verschillen tussen het normaal- en daltarief vallen overigens erg mee. U kon vijf tot tien jaar geleden veel meer besparen op deze manier. Als u nu écht wilt besparen, kunt u beter kiezen voor goede isolatie en milieuvriendelijke apparaten.

Slimme meter

In Nederland worden alle huishoudens voorzien van de slimme meter. Dit handige elektronische apparaatje stuurt de meterstanden automatisch door naar de energieleverancier. Het voordeel daarvan is, is dat u nooit meer uw meterstanden hoeft door te geven. Tevens hoeft er geen meteropnemer meer langs te komen. Als u wilt, kunt u deze optie echter wel uitschakelen. Dan kunt u zelf de meterstanden doorgeven.

Daarnaast kent de slimme meter ook nog een aantal andere voordelen. Een belangrijke daarvan is, is dat u gemakkelijker energie kunt besparen. U ontvangt namelijk een maandelijks of tweemaandelijks energierapport van ENGIE Energie. Op basis daarvan kunt u weer gemakkelijker besparen.

Energie terugleveren met zonnepanelen

Beschikt u thuis over zonnepanelen? Dan wekt u dus ook uw eigen energie op én daarmee betaalt u minder voor de energierekening. Indien u echter meer opwekt dan dat u daadwerkelijk verbruikt, kunt u profiteren van de salderingsregeling. Dat wil zeggen dat u energie teruglevert aan het bedrijf. U ontvangt daarvoor een vergoeding van ENGIE Energie. Afhankelijk van uw overeenkomst met deze energieleverancier krijgt u daar een bepaald bedrag voor.

Slimme thermostaat

Momenteel heeft ENGIE Energie nog geen slimme thermostaat op de markt gebracht. Wel bent u natuurlijk vrij om universele slimme thermostaat de bestellen. Deze kunt u dan gemakkelijk (laten) installeren. Met behulp van dit slimme apparaatje kunt u gemakkelijk energie besparen. Zo kunt u onder andere programma’s instellen, zodat de verwarming alleen aanstaat wanneer dat écht nodig is. Tevens kunt u de verwarming vaak op afstand bedienen met uw smartphone.

Betaalmethoden

U kunt op twee manieren betalen bij ENGIE Energie: per automatische incasso of per acceptgiro. De betaalwijze kunt u gemakkelijk wijzigen in de MijnENGIE-omgeving. Ook heeft de energieleverancier een app, waarmee u veel energiezaken kunt regelen.

Meterstanden doorgeven bij ENGIE Energie

De meterstanden zijn nodig om te kunnen berekenen of u moet bijbetalen of dat u geld terugkrijgt. U kunt de meterstanden ontzettend gemakkelijk doorgeven. Hiervoor heeft u uw opnamekenmerk en huisnummer zonder toevoeging nodig. Het opnamekenmerk vindt u terug op de meterstandkaart. Deze gegevens kunt u invoeren op de website van de energieleverancier.

U hoeft de meterstanden alleen door te geven als u daartoe een bericht ontvangt van de energieleverancier. Indien u beschikt over een slimme meter, hoeft u de meterstanden niet zelf door te geven. Deze kunnen namelijk op afstand worden uitgelezen. Heeft u toch bericht ontvangen? Dan kunt u contact opnemen met uw energieleverancier. Wellicht heeft u geen toestemming gegeven voor het op afstand uitlezen van de meterstanden. Is dat wel het geval? Dan zit er mogelijk een technische storing in uw slimme meter. Neem in dat geval contact op met uw netbeheerder.

Uw contract bij ENGIE Energie opzeggen?

Wilt u graag uw contract bij ENGIE Energie opzeggen? Dan kunt u gewoonweg contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf. Stapt u echter over naar een nieuwe energieleverancier? Dan hoeft u niets te doen. Uw nieuwe energiemaatschappij zal uw huidige contract bij ENGIE Energie voor u opzeggen.

Overstappen met boete

Als u wilt overstappen met boete naar ENGIE Energie, vergoedt deze energieleverancier in veel gevallen de overstapboete. Hier zijn echter wel verschillende voorwaarden aan verbonden. Zo betaalt men maximaal 75 euro per product bij een tweejarig contract. Indien u kiest voor een driejarig contract, of langer, vergoedt men maximaal 125 euro per product. Bij eenjarige contracten vergoedt het bedrijf niets. U kunt de vergoeding gemakkelijk aanvragen via de MijnENGIE-app. Voor alle voorwaarden kunt u het beste de website van ENGIE Energie raadplegen.

Hoe kan ik overstappen naar ENGIE Energie?

Overstappen naar ENGIE Energie is erg gemakkelijk. Daarvoor kunt u de energievergelijker raadplegen. Het bedrijf heeft zich namelijk ook aangemeld voor de tool. Tevens kunt ook direct andere energieleveranciers vergelijken. De goedkoopste aanbieder staat altijd bovenaan in de vergelijkingstool.

Vul hierbij altijd uw postcode + huisnummer en geschat verbruik in. Op basis daarvan kan er berekend worden welke energiemaatschappij voor u het voordeligst is. De goedkoopste optie staat altijd bovenaan. Optioneel kunt u ook nog filteren op andere zaken, zoals duurzaamheid, contractperiode of type tarief.

Heeft u een geschikt energiecontract gevonden? Dan hoeft u alleen nog maar te klikken op ‘aanvragen’. U voert vervolgens uw gegevens in en u ontvangt van de energiemaatschappij een bevestiging. Vanaf dat moment heeft u standaard, bij iedere energieleverancier, nog 14 dagen wettelijke bedenktijd.

Overstapservice

Is de bedenktijd verstreken? Dan gaat de opzegtermijn via uw oude energieleverancier in. Binnen deze periode worden er verschillende zaken voor u geregeld. Zo hoeft u bijvoorbeeld uw contract niet op te zeggen. Door middel van de overstapservice zal uw nieuwe energieleverancier dat voor u doen. In principe hoeft u ook alleen maar uw meterstanden door te geven. Uw oude energieleverancier gebruikt deze energiestanden voor uw eindafrekening, terwijl uw nieuwe leverancier deze gegevens gebruikt voor de vaststelling van de maandelijkse bedragen.

De twee energieleveranciers bekijken vervolgens wanneer het nieuwe contract ingaat. Zo weet u zeker dat u niet zonder gas en stroom komt te zitten en bovendien weet u dat u nooit dubbele kosten betaalt. De overstap is dan ontzettend snel en eenvoudig geregeld.

Waarborgsom voor risicoklanten

Voor iedere nieuwe klant zal deze energiemaatschappij een kredietcheck laten uitvoeren. Op basis van uw betaalverleden komt u daar positief of negatief uit. Blijkt het dat u in het verleden problemen heeft gehad met de betalingen? Dan kan het zijn dat u een waarborgsom moet betalen. De borg bedraagt 450 euro per product (900 euro in totaal). Deze krijgt u terug bij uw eerste jaarafrekening, indien u uw rekeningen keurig op tijd hebt voldaan.

Bent u benieuwd naar alle energieleveranciers zonder waarborgsom? Bekijk dan ons overzicht.

Klantenservice van ENGIE Energie

U kunt ENGIE Energie gemakkelijk op meerdere manieren bereiken. Veel vragen en antwoorden staan echter al in de veel gestelde vragen lijst van het bedrijf. Tevens kunt u ook veel energiezaken regelen in de app van het bedrijf. Heeft u toch nog een vraag? Dan kunt u gemakkelijk contact opnemen met het bedrijf. Dat kan op meerdere manieren.

U kunt namelijk zowel een terugbelverzoek inplannen als zelf bellen naar het bedrijf. ENGIE Energie is op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 18.00 uur. Daarvoor kunt u het nummer 088 – 444 66 66 bellen (lokaal tarief). Tevens kunt u een terugbelverzoek inplannen. Daarvoor kunt u uw nummer invoeren op de website van het bedrijf.

ENGIE Energie heeft nog verscheidene bedrijfsgegevens. Voor de verscheidene afdelingen heeft het bedrijf meerdere telefoonnummers:

ENGIE Energie
Adres
: Grote Voort 291, 8041 BL Zwolle
Telefoonnummer consumenten
: 088 – 444 66 66 (lokaal tarief)
Telefoonnummer kleinzakelijk: 088 444 66 50 (lokaal tarief)
Tot slot het telefoonnummer grootzakelijk: 0900 567 0 567 (lokaal tarief)

Wilt u graag nog meer weten over deze energiemaatschappij? Dan kunt u de officiële website van het bedrijf raadplegen.

Reactie plaatsen of contact met ons opnemen?

Wilt u graag contact met ons opnemen? Dan kunt u ons een bericht sturen via het contactformulier op onze contactpagina. Tevens heeft u de mogelijkheid om hieronder een openbare reactie te plaatsen. Op werkdagen reageren wij graag op uw reacties, vragen en opmerkingen. Uiteraard horen we graag van u.

Wilt u deze energieleverancier beoordelen? Laat dan een sterrenbeoordeling achter en deel uw stem met anderen!

Plaats een reactie