EON draait beslissing afstoten kerncentrales terug

kerncentrale EON

Duitse energieleverancier EON heeft besloten haar kerncentrales toch niet af te gaan stoten en dit onder te brengen in een nieuwe divisie. EON had vorig jaar in december besloten haar kerncentrales te gaan onderbrengen en af te splitsen. Reden hiervan was dat zij zich meer wilden toeleggen op duurzame activiteiten in het bedrijf.

Lage energieprijzen zorgen voor omzetdaling

Maar nu de energieprijzen op een historisch laag punt liggen en zij daardoor enorme verliezen lijden hebben zij de geplande afsplitsing on hold gezet. Het aandeel in kernenergie zorgt nog altijd voor een omzet van 8% voor EON. De energieleverancier gaat nu haar activiteiten onderbrengen in een andere divisie: PreussenElektra.

Splitsing naar Uniper

Vorig jaar besloot EON tot de splitsing over te gaan maar liet dit wel afhangen van de Duitse regering die kernenergie willen afschaffen en zij willen het kostenplaatje wat het met zich meebrengt neerleggen bij de energieleveranciers.

Kernenergie word niet overal afgeschreven

De gas en kolencentrales die in het bezit van EON zijn die worden wel ondergebracht in Uniper zodat EON de ruimte heeft zich toe te leggen op groene energie en het elektriciteitsnetwerk. Kernenergie is voor energieleveranciers nog altijd een middel om de tekorten op te vangen. EON heeft 3 kerncentrales in Duitsland. Zo zijn er meer landen die het gebruik van kernenergie blijven handhaven, recentelijk heeft China aangekondigd open te staan voor privé investeringen in kernenergie om zo meer geld te genereren.

Bron:Nu.nl

Plaats een reactie