Eon en RWE ontvangen geld van Duitse belastingdienst

download-11

Energieleveranciers EON en RWE hebben een terugbetaling van de belastingdienst ontvangen. De belastingdienst moet beide bedrijven miljarden dollars betalen . In totaal zullen ze 2,2 biljoen euro terugkrijgen.

In het verleden moesten de leveranciers belasting betalen over hun nucleaire energie. Ondanks dat de centrales stopgezet werden moesten ze wel belasting blijven betalen. Na een rechtszaak werd uitgesproken dat de belastingdienst de belasting moest terugbetalen. RWE heeft al 400 miljoen ontvangen van de belastingdienst. Het wachten is op een definitief besluit van het Hooggerechtshof te Hamburg. Wanneer deze is uitgesproken kunnen de energieleveranciers hun winst aan de hand hiervan berekenen.

Vorig jaar matigde Rwe zijn energieproductie al omdat de omzet van het bedrijf daalde, dit had te maken met de energieprijzen en het sluiten van zijn centrales. Angela Merkel besloot dat alle kolencentrales in Duitsland gesloten moesten worden. Meerdere energieleveranciers zagen hun winst daardoor afnemen. Groene stroom in Duitsland heeft de voorkeur, gelet op het feit dat Duitsland de capaciteit hiervan uitbreiden wil voor 2020.

Door deze en alle andere ontwikkelingen in de energiemarkt passen energiebedrijven voortdurend hun energieprijzen aan. Voor zowel consumenten en bedrijven hebben deze ontwikkelingen gevolgen voor de energiekosten. Start daarom nu met energieprijzen vergelijken om te weten of uw energieleverancier duurder, of juist goedkoper is geworden.

 

Plaats een reactie