Essent en de KNVB gaan voor duurzame energie

Energieleverancier Essent en de KNVB hebben een overeenkomst gesloten om alle sportparken van duurzame energie te gaan voorzien. Essent helpt alle amateurclubs om hun energieverbruik te verlagen. De doelstelling is om het energieverbruik in vier jaar met 50% te verlagen. Daarvoor heeft de KNVB de Groene Club opgericht. Buiten het feit dat de KNVB enorm gaat verduurzamen zal het de CO2 uitstoot ook verlagen. De berekende uitstoot zal 80 miljoen ton minder zijn. Er zullen verschillende duurzame maatregelen worden getroffen.

Essent en de KNVB gaan voor duurzame energie en meer

De daken zullen worden voorzien van zonnepanelen, en het gebruik van zonneboilers zorgt ervoor dat het gebruik van gas wordt verminderd. Goede isolatie en duurzame verlichting dragen hier ook aan bij. De clubs kunnen dan op jaarbasis gauw zo’n €7000 besparen. Het uitgangspunt is om de doelstellingen uit het Energieakkoord te kunnen behalen. De KNVB heeft namelijk ook nog eens ruim 1 miljoen leden. Ook zij krijgen de mogelijkheid om te verduurzamen. De Groene Club zal het aanspreekpunt zijn voor gedegen advies.

Drempels worden verlaagd en gedegen advies wordt gegeven

Essent zet hiermee een stap om de drempel naar de energietransitie te vergemakkelijken. Wat ook van belang is is de betaalbaarheid. Een set zonnepanelen is prijzig en velen weten niet hoe zij bijvoorbeeld een subsidie moeten aanvragen. De medewerkers van de Groene Club hebben hier de antwoorden wel op. Tevens hebben de amateurclubs toegang tot het Waarborgfonds Sport. En kunnen ze bij de KNVB terecht voor financieringsafspraken.

Ook u kunt als particulier uw thuisomgeving verduurzamen

De gewone particulier kan uiteraard ook kiezen voor subsidieregelingen. Subsidie’s zijn er voor de zonneboiler, isolatie en de warmtepomp. De btw op de aanschafprijs kan nog steeds worden teruggevraagd. Ook kunt u uw energiekosten verlagen met energie vergelijken. Bekijk eens de aanbiedingen van Essent en ontdek of zij misschien de goedkoopste energieleverancier zijn. Het kan ook zijn dat een andere energieleverancier u een goedkoper aanbod doet.

Echte Hollandse groene stroom?

Het beste is uiteraard om te kiezen voor energie dat echt in Nederland is opgewekt. Onze energievergelijker biedt de optie om te zoeken naar Nederlandse duurzame energieleveranciers. Wilt u ook gebruik maken van echt duurzame energie? Achterhaal dan vandaag nog wie u het beste aanbod doet samen met EnergieVergelijking.nl.

 

Plaats een reactie