Essent en Engie onderzoeken of zij samen kunnen werken

RWE en Engie-energie zijn mogelijkheden aan het bekijken of zij in de toekomst elkaar van dienst kunnen zijn in een eventuele samenwerking zo schrijft FD op haar website. Alhoewel beide bedrijven nog niet officieel met elkaar in gesprek zijn geweest, worden de mogelijkheden wel al doornomen met verschillende bankiers en adviseurs.

Vice versa een belang in elkaars bedrijf bemachtigen

Zo zou RWE overwegen haar aandelen in Innogy te kunnen verkopen aan Engie waarvoor zij weer een belang kunnen krijgen in Engie. Innogy is het duurzame onderdeel van RWE. De energieprijzen in Duitsland ZIJN de afgelopen tijd enorm gedaald. Ook de inkomsten uit fossiele centrales zijn afgenomen waardoor de energiebedrijven miljarden aan afschrijvingen moesten incasseren. Dat alleen al is een goede reden voor Engie en RWE om een dergelijk onderzoek uit te voeren.

Sterk bondgenootschap tussen bedrijven op energie gebied

Andere geluiden die opgaan zijn dat Engie en RWE met een dergelijke overeenkomst een sterke basis kunnen leggen voor een Duits Frans bondgenootschap op het gebied van energie. RWE heeft een belang van 77% procent in Innogy dat vorig jaar nog naar de beurs werd gebracht. Of het werkelijk tot een samenwerking zou kunnen komen moet de tijd uitwijzen omdat een dergelijk bondgenootschap politiek nog gevoelig ligt. Het beste is om hiermee te wachten tot na de verkiezingen in Duitsland.

Samenwerking zou goed kunnen zijn

Engie levert in Nederland energie en gas dat voorheen bekend was als Electrabel. Essent valt onder moederbedrijf RWE en levert ook energie en gas aan de Nederlandse markt. Nu Duitsland het energiebeleid flink heeft gereorganiseerd zou een samenwerking wel goed van pas kunnen komen.

Plaats een reactie