Essent gaat elektrische fietsen verhuren in België

Energieleverancier Essent gaat elektrische fietsen verhuren in België. Zij zullen in 2019 een verhuursysteem gaan lanceren. Zij besloten hiertoe omdat de e-bike populair is in België. Het aantal Belgische consumenten dat een elektrische fiets aanschaft is namelijk verdubbeld. Zo zal het mogelijk zijn om voor circa €75 per maand een elektrische fiets te kunnen huren. De consument moet hiervoor een driejarig contract aangaan.

Essent gaat elektrische fietsen verhuren in België

De energieleverancier begint er in eerste instantie mee in België, als de pilot succesvol blijkt kunnen ze uitbreiden naar andere landen. Hiervoor zijn gebruikers gepolst om te bekijken hoeveel animo hiervoor blijkt te zijn. In de regio Vlaanderen gebruiken veelal de jongere generatie een elektrische fiets. De e-bike is ideaal bij een woon-werkverkeer afstand van 15 kilometer.

Aanschaf E-bikes neemt toe

Elektrische fietsen zien we ook steeds vaker bij horeca bedrijven die maaltijden bezorgen. De e-bike veroorzaakt in dit geval geen CO2 uitstoot waar dit wel het geval is bij andere voertuigen. De bezorger hoeft in dit geval geen zware inspanning te verrichten. En kan in een korte tijd zijn bezorging afleveren. Bedrijven kunnen ook een beroep doen op MIA de Milieu-Investeringaftrek. Ze kunnen de helft van de aanschafwaarde weer retour krijgen.

Belastingaftrek voor de elektrische fiets financieel aantrekkelijk

Alleen een elektrische fiets met een elektrische motor komt ervoor in aanmerking. Anders geldt de MIA in dat geval niet. Ook valt het gebruik van de e-bike onder de bedrijfskosten die mogen worden afgeschreven. Wanneer je als ondernemer een elektrische fiets aanschaft van rond de €3000 dan valt de helft van de aanschafkosten onder de MIA en de Vamil. De regeling Vamil zorgt ervoor dat je de elektrische fiets sneller mag afschrijven.

Onder de MIA mag je een aftrek van 13.5% hanteren en bij de Vamil nog eens 75%. Dan is er nog de kleinschaligheidsinvesteringsafrek ook wel KIA en hier mag je ook 28% hanteren. Als alle belasting wordt toegepast dan zul je ongeveer €2150 hebben betaald voor de e-bike.

Extra inkomstenbron voor Essent

Essent ziet deze markt als een extra inkomstenbron. In Nederland zal Essent zich vooralsnog blijven focussen op de levering van energie en gas. De energieleverancier staat nog altijd in de top 10 van goedkoopste energieleveranciers. Benieuwd of Essent u goedkope energie en gas kan leveren? Kom daarachter met een energievergelijking. Aan de hand van uw adres en verbruik kan ook een andere energieleverancier de goedkoopste zijn. Met energie vergelijken weet u direct waar u aan toe bent. Stap alleen over wanneer het goed voelt en de aanbieding er naar is.

Essent energie vergelijken?

Kijk wel even of het al mogelijk is om over te stappen. Als uw energiecontract nog langer dan een half jaar loopt wacht in dat geval nog even. De meest ideale situatie om over te stappen is een maand voor het verlopen van het contract. Zo kunt u zorgeloos en zonder kosten overstappen.

Plaats een reactie