Financiële impuls van Google voor betaalbare zonne-energie

zonnecellen

Solarcity heeft bekendgemaakt dat Google 300 mln dollar betaald aan een fonds die ervoor zorgt dat Amerikaanse huishoudens op een goedkope manier zonne-energie kunnen afnemen.

Fonds bied gratis zonnepanelen en installatie aan

Solarcity zal op haar beurt vanuit het fonds gratis zonnepanelen gaan aanbieden. Veertien Amerikaanse staten komen hiervoor in aanmerking. Het totale bedrag van het fonds bedraagt 750 mln dollar, waarvan Google 300 mln dollar zal gaan inleggen.

Google heeft eerder geïnvesteerd in Solarcity

Google heeft eerder in dergelijke fondsen geld geïnvesteerd zoals vorig jaar in een fonds dat het leasen van zonnepanelen mogelijk maakte. Het bedrijf zit in ieder geval niet stil de afgelopen jaren, ook Zuid-Afrika mocht 12 mln dollar ontvangen voor een zonnepark daar.

Recentelijk nog heeft Google een overeenkomst gesloten met Eneco om windenergie af te gaan nemen van de energieleverancier. In totaal heeft Google al 1.5 mrd dollar in duurzame energie geïnvesteerd om bedrijven en consumenten te stimuleren.

Zonne-energie zal goedkoper zijn dan huidig stroom aanbod

Dit project zorgt ervoor dat huishoudens alleen de zonne-energie hoeven af te nemen. Naar verwachting zal zonne-energie goedkoper zijn in vergelijking met de huidige energie de ze nu gebruiken.

Bron: Nu.nl

Plaats een reactie