Finland verdubbeld aandeel zonne-energie met nieuwe zonnefabriek

suvilahti-solarenergy

Finland is bezig met een inhaalslag op het gebied van zonne-energie. De Finnen hebben een nieuwe zonnefabriek in aanbouw wat de grootste van Finland moet worden. Het park krijgt 3000 zonnepanelen op het dak van een ski-hal in Kivikko Helsinki.

Momenteel is de grootste zonnefabriek Suvilahti met een geïnstalleerd vermogen van 340 megawatt. Wanneer de nieuwe zonnefabriek in Kivikko operatief zal zijn dan vervangt deze de huidige Suvilahti met 800 kilowatt aan stroom. De geproduceerde zonnestroom zal worden aangeboden aan klanten.

Helsinki Energy Helen zal met hetzelfde model zonnepanelen verhuren aan de gemiddelde consument. De consument huurt de zonnepanelen voor €4,40 per maand per zonnepaneel. Een zonnepaneel zal 230 kWh aan zonne-energie produceren gelijk aan 11% van de energiebehoefte in een 2 persoonskamer appartement.

Helen heeft beloofd om zoveel mogelijk zonnepanelen te verhuren aan consumenten wanneer daar vraag naar is. Het plan blijkt populair want de zonnefabriek verhuurde in drie dagen 1200 zonnepanelen. Het bedrijf is van plan om nog een zonnefabriek te bouwen maar dit hangt af van de hoeveelheid zonnepanelen die nog verhuurd gaan worden.

 

Plaats een reactie