Flinke opmars aan zonne-energie voorspeld

blauwe-lucht-zonnepanelen

De Deutsche bank voorspeld dat er een flinke opmars op komst is in zonne-energie. In een rapport van de bank beweren zij dat er een tweede goudkoorts eraan komt in het aandeel van zonne-energie. Momenteel is er genoeg vraag naar zonne-energie en die breid zich alleen maar uit.

Stijging in aandeel zonne-energie loopt op

Zo word er in 2014 46 GW extra aan zonne-energie geplaatst en voor 2015 word er een stijging van 25% verwacht. Momenteel bedekken de Verenigde Staten, China en Japan het grootste aandeel in zonne-energie. Vooral China en Japan zagen hun aandeel enorm stijgen in 2013 met een 45 tot 50%.

Aanbieders van zonnepanelen focussen nu meer op kostenbesparende middelen zoals het installeren van de zonnepanelen en het aantrekken van nieuwe klanten, hierdoor is de aanschafprijs aantrekkelijker geworden.

Duitsers het eerst ”getroffen” door goudkoorts

Duitsland was het eerste land die getroffen werd door de goudkoorts die zonne-energie genoemd word, de Duitse overheid verschafte subsidie’s en er werd op grote schaal zonne-energie geinstalleerd. Duitsland wekte de meeste zonne-energie op:  Zij hebben een geinstalleerd vermogen van 34 GW en deze trend zet zich nog steeds voort. De Amerikanen hebben de Duitsers nu ingehaald naast het beruchte schaliegas staat het opwekken van zonne-energie in de Verenigde staten op de tweede plaats.

Plaats een reactie