Gas moet beoordeling krijgen op ”schoonheid”

Volgens de Telegraaf vind Liesbeth van Tongeren van Groenlinks dat ons gas moet worden gekwalificeerd, zij bedacht een sterrensysteem, hoe schoner het gas des te meer sterren het heeft.

Consument krijgt meer duidelijkheid in keuze

Met het bedachte sterrensysteem kan de klant zelf kiezen voor groen gas of grijs gas. Gaat de klant voor goedkoop grijs gas? dan heeft het gas één ster, hoe duurzamer het gas word opgewekt des te meer sterren het gas krijgt toebedeeld. De energiemaatschappijen zijn ook wel voor een dergelijk systeem. Ook wil Van Tongeren mensen stimuleren om te kiezen voor groen gas Zij denkt ook dat aardgas niet duurder hoeft te zijn dan schaliegas waar zoveel commotie rondom is.

Gas vergelijken op duurzaamheid

De VVD vind ook dat de klant de keuze mag hebben waar het betreft de kwaliteiten in gas. een klant kan in de toekomst dan de gasprijzen vergelijken op duurzaamheid, ook wil ze hiermee voorkomen dat het schaliegas opgedrongen word aan de klant. GroenLinks is fel tegen de komst van schaliegas, aangezien er voor stroom al een soortgelijk systeem is zoals het labelen, moet dit ook mogelijk gemaakt worden voor gas.

Van Tongeren zal het wetsvoorstel indienen, en de omringende en deelnemende partijen krijgen dan de kans om te discussiëren erover, voorts denkt ze wel dat er een groot draagvlak is voor haar sterrenstysteem, temeer omdat het kabinet keuzevrijheid belangrijk vind. Binnenkort neemt het kabinet een besluit over het boren naar schaliegas.

Gasprijzen vergelijken

Met Energievergelijking.nl kunt u gemakkelijk en snel gas vergelijken. Ga naar onze onafhankelijke energievergelijker om alle gasprijzen met elkaar te vergelijken. U weet dan direct welke gasleverancier voor u het meest voordelig is.

Plaats een reactie