Gas Water Licht

gas water licht
Gas, Water Licht de drie belangrijkste producten die wij nodig hebben om een prettig en schoon leefklimaat te creëren. Hier kunt u uw Gas, Water en Licht kosten voor uzelf berekenen en vergelijken. U kunt thuis al beginnen met het besparen op deze lasten. Zo bespaart u geld en dat is wel zo fijn in deze dure tijden. Begin bijvoorbeeld thuis met een kortere douche per dag, en laat niet alle lampen branden in vertrekken waar u toch niet bent, schaf een snelkookpan aan, dit reduceert de kooktijd en u verspilt daarmee minder gas. Plaats een waterbesparende douchekop zo zijn de tips eindeloos.

Gas water licht vergelijken

Gas water licht staat synoniem voor energie. Dus Start direct met energie vergelijken. Vergelijk vandaag nog uw kosten voor Gas Water en licht en bespaar direct op uw energiekosten! Alle kleine beetjes helpen. Op Energievergelijking.nl kunt u heel gemakkelijk de tarieven van gas en licht met elkaar vergelijken. Omdat Gas Water en Licht altijd gezamenlijk worden benoemd denkt men vaak dat waterkosten ook kunnen worden vergeleken. Dit is helaas niet zo, besparen op water kan weer wel. U doet dit simpelweg door te besparen op uw waterverbruik thuis. Op die manier kunt u dus wel geld besparen maar alleen niet de waterkosten vergelijken.

Gas water licht overstappen

U hoeft niet direct over te stappen. U kunt ook uw eigen specifieke overstap datum aangeven. In dat geval wordt de overstap/aanvraag in orde gemaakt op de door u aangegeven overstap datum. Dit is handig voor bijvoorbeeld een verhuizing. Let op! Wanneer u een gas licht contract aanvraagt voor een nieuwe woning of verhuizing, dan moet u de oude energieleverancier zelf opzeggen. Ook een belangrijk punt bij de verhuizing: Uw energiecontract verhuist in principe mee, dus als u toch een nieuw energiecontract wilt afsluiten bekijk dan eerst de einddatum op uw contract. U wilt namelijk geen overstap boete krijgen. Hiervoor sturen wij u in de bevestiging per mail een volledig ingevuld opzegformulier. Deze hoeft u alleen nog uit te printen en op te sturen naar uw oude energieleverancier.

Gas water licht aanvragen

Het aanvragen van gas water en licht is zo gedaan. Vermeld uw gegevens, geef uw voorkeuren aan en klik op bereken nu. U ziet direct de goedkoopste gas water en licht aanbieders passend bij uw persoonlijke wensen. Door te klikken op aanvragen komt u in een nieuw scherm waar u de aanvraag kunt indienen. Vermeld daar de rest van uw gegevens en klik nogmaals op aanvragen. De aanvraag zal nu worden doorgestuurd naar de door u gekozen aanbieder. Na de aanvraag hebt u 14 dagen bedenktijd. Indien u niet annuleert zal de volledige verwerking van de aanvraag ongeveer 4 weken duren.

Gas licht besparen is erg eenvoudig

Besparen op de kosten van gas en licht bespaart u tientallen euro’s per maand. Door minder gas, water en licht te verbruiken ook. Door te bezuinigen en te vergelijken zult u op jaarbasis gauw €450 kunnen besparen op uw gas, water, en licht. U als huishouden betaalt niet zoveel voor uw waterverbruik zoals u dat doet voor gas en licht. Dat is dus een voordeel. Wel is het zo dat hoe meer water u thuis laat stromen hoe meer u moet betalen. U betaalt de kosten voor water apart van uw energie en gas aan het waterbedrijf. U ontvangt elk kwartaal een rekening voor het waterverbruik. Elke regio krijgt een eigen waterbedrijf toegewezen zo krijgt elke regio ook zijn eigen netbeheerder. Beide partijen hebben dus eigenlijk een monopolie positie en staan los van de energiemarkt.

Geen vrije keuze in waterbedrijf helaas

Aan het einde van het jaar maakt uw regionale waterbedrijf de eindafrekening op en hierbij geldt ook dat u moet bijbetalen als het verbruik hoger uitgevallen is. Andersom kunt u ook geld terugkrijgen wanneer blijkt dat u minder water heeft verbruikt. U zult alleen een ander waterbedrijf toegewezen krijgen als u verhuist naar een andere provincie die door een ander waterbedrijf wordt beheerd. Veranderen van waterbedrijf is helaas niet mogelijk dus als u ontevreden bent over de waterrekening dan kunt u dus het beste meteen beginnen met besparen.

Energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste kan altijd

Het positieve punt aan gas water en licht besparen is wel dat u resultaat zult zien aan het einde van het jaar. En u mag dankzij de vrije energiemarkt wel overstappen naar andere leveranciers voor uw gas en licht. Vanaf 2018 mag u zelfs 3 verschillende leveranciers op uw adres kiezen. Dat zit zo: wanneer u bijvoorbeeld een elektrische laadpaal bij huis heeft staan voor uw elektrische auto dan mag u daar ook een aparte energieleverancier voor kiezen.
Bekijk dan ook snel het volledige aanbod van de energieleveranciers en pak direct uw voordeel op EnergieVergelijking.nl.

Plaats een reactie