Gasprijzen 2020

De klimaatdoelen moeten in 2020 worden behaald. Minder CO2 uitstoot en meer gebruik van duurzame energie. De energiebelasting zou moeten leiden tot het verminderen van ons gasverbruik. Daartoe worden de gasprijzen steeds duurder. Wat de gasprijzen 2020 gaan doen dat weten we nog niet. Maar we kunnen ze wel alvast vastleggen. Dat doen we ongemerkt al als we overstappen. In de toekomst kijken kunnen we niet. Maar door elk jaar een prijsvergelijking te maken krijgen we een indicatie.

Geen gasaansluiting meer in de toekomst?

Het kabinet ziet het liefst dat alle woningen worden ontkoppeld van het gasnetwerk. Dat is nog verre toekomstmuziek. Want het zal nu simpelweg niet gaan om alle inwoners van Nederland te ontkoppelen van het aardgas. Het is een te dure aanpak voor nu. De klimaatverandering en de bijkomende kosten komen grotendeels op de schouders van de burger. Er wordt wel gedacht aan een heffing voor grootverbruikers, maar dat moet eerst doorgang vinden. Tot er concrete wijzigingen worden aangebracht zullen wij meer energiebelasting gaan betalen.

Verwachting gasprijzen 2020 hoe zit het precies?

Wel is het zo dat de gasaansluitplicht bij nieuwbouw is afgeschaft. Dus deze woningen kunnen op een andere manier verwarmd worden dan met aardgas. Niet iedereen is in staat om een alternatief te betalen voor aardgas. Denk hierbij aan huurders die simpelweg afhankelijk zijn van hun verhuurder en/of woningcorporatie. Een warmtepomp is in aanschaf ook vrij prijzig. Voor nu is de verwachting van de gasprijzen 2020 dat ze nog meer gaan stijgen. De energiebelasting op gas zou nog eens met 20 cent verhoogd gaan worden de komende jaren. Niet echt een positief vooruitzicht.

Minder gas en minder CO2 én geld overhouden?

Ok wij kunnen dan niet zomaar van het gasnetwerk afgesloten worden. Toch kunnen we zelf zoveel mogelijk gas besparen. Een douchebeurt hoeft echt niet langer te duren dan vijf minuten. Dat klinkt kort maar dat is het niet. In dat tijdsbestek kunt u uw haren wassen en uitspoelen en de warm water kraan uitdraaien. Ook de verwarming hoeft niet altijd hoog te staan. En ook niet overal trouwens. U begeeft zich het meest in de woonkamer. Verwarm dan ook enkel de woonkamer en draai de overige radiatoren uit. Dan zult u zien dat uw gaskosten al lager worden.

Hoeveel kan ik besparen op de gasprijzen 2020?

Met het bezuinigen op gas thuis mag u gerust denken aan een bedrag van minimaal €100 per jaar dat u bespaart ermee. De gasprijzen zijn dan wel duurder dan de energieprijzen maar energie acties blijven er altijd. Zoek gewoon naar de aanbieder met de goedkoopste gas en stroom. Leg de tarieven vervolgens vast voor een niet al te lange periode en stap binnen een jaar weer over. Online energie vergelijken levert inzicht op maar ook besparing. Velen zijn u al voorgegaan en konden tot honderden euro’s in eigen zak steken.

Plaats een reactie