Gasprijzen 2021

De belasting op gas wordt enkel duurder, daardoor stijgen de gasprijzen ook. Gas verbruiken wordt op deze manier zoveel mogelijk ontmoedigt. De gasprijzen 2021 zullen per energieleverancier nog altijd verschillend zijn. Wanneer de energieleverancier té hoge prijzen hanteert zal dit niet extra klanten brengen. Daarom geven zij maar wat graag een korting. Een jaarcontract met vaste tarieven wordt het meest gekozen. Op die manier weet de overstapper dat zijn tarieven een jaar lang vastgezet zijn. Dus zullen zij van een eventuele tussentijdse stijging geen last hebben.

Wat gaat u betalen voor de gasprijzen 2021?

In 2019 moesten huishoudens dieper in de buidel tasten om hun energiekosten te betalen. Zij zagen hun energierekening met een paar honderd euro duurder worden. Vele factoren zijn van invloed op de prijzen op de energiemarkt. De oorlog tussen Rusland en de Verenigde Staten zorgde tijdelijk voor lagere gasprijzen. Hoe groter het aanbod des te goedkoper de gasprijzen en energieprijzen. Wordt het aanbod minder dan wordt de vraag groter en zien we de kosten juist toenemen. Daarom raden we ook aan om te kiezen voor een energiecontract met korte looptijd. Als er dan wat verandert dan kan de consument daarvan profiteren. Dat gaat wat moeilijker als er gekozen is voor een energiecontract die drie jaar loopt.

Sommige kosten stijgen en andere dalen juist

Bijtijds overstappen heeft dus de voorkeur. Want de gasprijzen 2021 zijn nu nog laag. De energiebelasting op gas is iets getemperd omdat er veel kritiek op kwam. Dat zegt niet dat de stijging niet doorgaat, alleen zal de stijging minder hard toenemen. Gas dat beschikbaar komt uit andere landen kan de gasprijs laag houden. Want immers hoe meer gas er te kiezen valt des te lager de prijs. De kosten voor stroom liggen sowieso lager dan die voor gas. Ook omdat de energiebelasting op stroom iets verlaagt is. Een andere factor zijn de kosten voor het netbeheer. Netbeheerders moeten meer kosten maken om het elektriciteitsnetwerk uit te breiden. Dit zal mondjesmaat ook bij de consument terecht komen. De beste manier om de energiekosten lager te houden is nog altijd door zelf zuiniger met energie en gas om te gaan.

Consumenten verbruikten minder tussen oktober 2019 en januari 2020

De temperaturen liggen gelukkig ook hoger dan normaal. Dat resulteert ook weer in een lager gasverbruik. En daardoor valt de gasrekening aan het einde van het jaar weer mee. Wilt u nu overstappen omdat uw energiecontract verlopen is? Dan kunt u de gasprijzen 2021 heel gemakkelijk vergelijken. Een hele zoektocht hoeft u er niet van te maken, want de energievergelijker heeft dat al voor u gedaan. Gaat u voor de goedkoopste gasprijzen dan is het goed om te weten dat een energiecontract zonder poespas de beste keuze is. Want een energiecontract met cadeau zal u vaak maandelijks meer kunnen kosten. Gaat u enkel voor de korting bij een energiecontract zoals een cashback of een korting die al is verrekend. Dan verlaagt u uw voorschotbedrag op aanzienlijke wijze.

 

 

Plaats een reactie