Geld besparen op het gebruik van uw waterkoker

Veel mensen maken iedere dag weer gebruik van de waterkoker. Wist u echter dat u vrij veel energie verbruikt als u dit apparaatje gebruikt? U kunt gewoonweg veel energie besparen door simpelweg zuinig om te gaan met het apparaatje. Daarom in dit artikel: geld besparen op het gebruik van uw waterkoker.

1. Kook niet meer dan nodig is

Giet u altijd de gehele waterkoker vol, ook als u slechts een kopje thee nodig hebt? Dan kunt u veel geld besparen door dat niet langer te doen. Kook alleen het water dat u daadwerkelijk nodig hebt. Het verbruikt niet alleen minder energie, maar het is ook nog eens energiezuiniger.

2. Maak het niet heter dan nodig

Soms is het niet nodig om het water daadwerkelijk te laten koken. Wilt u graag een kopje thee maken? Dan hoeft het water niet te koken. Stop de waterkoker daarom voortijdig en bespaar daarmee op uw energielasten.

3. Regelmatig ontkalken

Als u een waterkoker heeft met een verwarmingselement, kan het helpen om zo nu en dan het apparaat te ontkalken. Hoe minder kalk uw waterkoker bevat, hoe sneller het water daadwerkelijk kookt. Zo bespaart u op het aantal kookminuten én daarmee ook op uw energielasten. Het ontkalken is overigens ook nog eens erg gemakkelijk: dat kan simpelweg met schoonmaakazijn. Het is belangrijk dat u het apparaat goed uitspoelt.

4. Gebruik een thermoskan

Gebruikt u de waterkoker vooral voor het zetten van thee? En drinkt u graag meerdere kopjes per dag? Dan kunt u ook eenmalig het aantal kopjes opwarmen in de waterkoker. Vervolgens kunt u het warmhouden in een thermoskan. Dan kunt u daar een hele dag van genieten. Het water blijft namelijk warm gedurende twaalf uur in een thermoskan. Dan hoeft u het apparaat slechts eenmaal per dag te gebruiken.

5. Kies voor een energiezuinige waterkoker

Deze tip geldt natuurlijk ook voor de andere huishoudelijke apparaten: kies altijd voor een energiezuinig apparaat. Toestellen met een hoog vermogen zijn duurzamer. Zo zijn er waterkokers met 2400 watt aan vermogen, terwijl andere slechts 1700 watt vermogen hebben. Waterkokers met een hoog vermogen kunnen het water snel warm maken en daarmee verbruikt het minder energie. Bovendien is het water ook nog eens sneller heet.

Door deze tips in acht te nemen, kunt u gemakkelijke enkele tientallen euro’s per jaar besparen. Het is natuurlijk wel afhankelijk van het aantal keren dat u het apparaat gebruikt.

Nog meer besparen op uw energielasten?

Wist u dat ook veel geld kan besparen, door jaarlijks over te stappen van energieleverancier? Start direct met energie vergelijken en bespaar ook op uw energierekening!

Plaats een reactie