Genieten tijdens de feestdagen maar wel besparen op energieverbruik

genieten tijdens de feestdagen en besparen op energieverbruikU wilt genieten tijdens de feestdagen maar wel besparen op energieverbruik? Dat kan altijd, we hoeven het niet anders te doen dan normaal. Eigenlijk is de gehele decembermaand gezellig en vol leuke evenementen. Het begint al met Sinterklaas, tijdens pakjesavond komt de familie samen. Het is koud buiten en binnen is het behaaglijk warm. We verbruiken meer gas om te verwarmen. En de kerstverlichting komt tevoorschijn. Het geeft ontzettend veel sfeer. Maar kost wel meer energieverbruik.

Led lampen zijn zuinig

Zorg in ieder geval dat u een timer plaatst voor de feestelijke verlichting. Op die wijze gaat de verlichting tijdig aan en uit. En zorg dat de kerstverlichting zuinig is. We hebben eerder een artikel geschreven over energiezuinig verlichten tijdens de kerstdagen. Het is nu eenmaal een feit dat ledverlichting minder stroom verbruikt dan de traditionele verouderde verlichting. Als u daar rekening mee houdt bespaart u al de helft aan stroom.

Mijn kerst is de beste op Net5: Hoeveel verlichting heeft u?

Er zijn genoeg kerstliefhebbers. Net5 presenteert in december zelfs een programma Mijn kerst is de beste. Hierin worden deelnemers beoordeeld op onder andere de kerstverlichting. Hoe meer hoe beter. En we hebben allemaal wel een buurman/buurvrouw in de straat die zijn woning en tuin compleet versierd heeft. Vaak laten zij dag en nacht de kerstverlichting branden. Dit kost over de hele maand december al snel €60 meer aan energiekosten.

Zet de thermostaat lager met bezoek

Wanneer de kamer vol mensen zit dan stijgt de temperatuur automatisch. Zo hoeft u de verwarming ook niet hoger te zetten. En vooral als u gaat gourmetten of steengrillen dan kunt u de thermostaat gerust nog lager zetten. Hier komt namelijk al voldoende warmte vanaf. Zet kaarsen aan dat brengt sfeer en u hoeft niet zoveel verlichting aan te zetten. Er zijn zelfs kaarsen te koop op batterijen. Ze bootsen het effect van een echte kaars goed na.

Niet thuis tijdens de feestdagen? Zet de verlichting uit en thermostaat laag

Onnodig alle kerstverlichting laten branden heeft niet zoveel zin. Vooral als u niet thuis bent. Dus zet deze uit als u van huis vertrekt. We betalen de meeste kosten voor verwarming tijdens de winter. Dus zet uw verwarming vooral laag als u tijdens de feestdagen niet thuis bent. Alle verlichting uitzetten hoeft niet, dat trekt weer inbrekers aan.

Uitpakken met het kerstdiner?

De feestdagen zijn nu eenmaal duurder dan normaal. En dat komt omdat we cadeautjes kopen. En we willen allemaal graag genieten van een fijn kerstdiner.Een kerstdiner kunt u ook zelf klaarmaken. Maak bijvoorbeeld kleine hapjes zo voorkomt u ook dat u met een overschot aan eten zit. Of vraag de genodigden of ze elk een eigen gemaakt gerecht meenemen. Dit verlicht de last en maakt het extra speciaal. Vaak pakken we te veel uit met kerst en zitten de meesten snel vol. Maak ook een menukaart en aan de hand daarvan doet u de boodschappen. Zo koopt u ook niet teveel eten dat misschien overblijft.

Besparen op de goedkoopste energieleverancier 2019

Zo ziet u dat u best kunt besparen op uw energieverbruik tijdens de feestdagen. Wilt u nog meer besparen? Vergelijk dan alle energiekosten en stap over naar de goedkoopste energieleverancier 2019. In het beste geval bespaart u daarmee tot €400 op uw energierekening.

Plaats een reactie