De getoonde energiekosten in de vergelijking, staan deze ook op mijn energierekening?

Ja deze energiekosten worden ook vermeld op uw energierekening. Deze kosten moeten wij verplicht vermelden in de energievergelijking zodat de consument weet waar hij aan toe is. Met deze energievergelijking kunt u juist de energiekosten vergelijken met andere energie aanbieders. Zo kunt u sneller bekijken wat u per energieleverancier kwijt bent aan energiekosten. Deze zijn niet gelijk bijvoorbeeld de kosten voor vastrecht per energie aanbieder kunnen verschillen. De leveringskosten zullen ook niet bij elke energieleverancier gelijk zijn. Daarom is energie vergelijken handig. Het onderlinge verschil helpt u bij het maken van uw keuze.

Voorkom verwarring en vergelijk

Op zich kan het verwarring opwekken maar ook duidelijkheid omdat energieleverancier A bijvoorbeeld €6,99 aan vastrechtkosten vraagt en energieleverancier B weer €3,49. Daar begint naast het vergelijken van de onderlinge energietarieven uw vergelijking. Zet deze energiekosten naast elkaar en u kunt zelf zien hoeveel dit kan schelen per energieleverancier. In onze energievergelijking hebben we de kosten voor u overzichtelijk gemaakt zodat u kunt bekijken wat u precies betalen moet en natuurlijk hoeveel. De uiteindelijke prijs word als eerste getoond en wanneer u op meer informatie drukt kunt u de overige kosten bekijken.

Welkomstpremie? Bekijk deze goed

Een welkomstpremie kan al verrekend zijn of achteraf aan u betaalt worden. Dit staat ook al aangegeven in de energievergelijking. Bekijk de voorwaarden goed. Soms lijkt de energieprijs bij een driejarig contract goedkoop. Maar wat levert het u op? Is de korting bij een eenjarig contract net zo voordelig als bij een driejarig contract? Vaak zult u zien dat de eenjarige contracten het voordeligst zijn. En dat betekent ook dat u sneller kunt overstappen.

Een vast tarief biedt zekerheid

Door te kiezen voor een vaste looptijd en een vast tarief weet u dat de energiekosten vast staan voor die periode. Een variabel contract met een variabel tarief kan tussentijds veranderen. Stijgen de tarieven dan stijgt uw voorschotbedrag ook. Tegenwoordig gaat de consument voor zekerheid maar ook weer niet te lang. Dan is een eenjarig contract de meest ideale keuze.

Wat nu als blijkt dat de energiekosten niet kloppen achteraf? Dan is de kans groot dat u een geschat verbruik heeft doorgegeven. Zorg altijd dat u het juiste verbruik invoert. Dan is de energievergelijking ook preciezer. Betrekt u net een andere woning? Dan kan het zijn dat de energieleverancier kijkt naar het verbruik van de vorige bewoner. Geef dat dan ook aan bij de energieleverancier. U wilt achteraf geen gepeperde eindafrekening betalen.

 

Plaats een reactie