Goedkoopste energieleverancier 2020

De goedkoopste energieleverancier 2020 biedt u de goedkoopste tarieven voor stroom en gas. Stapt u bijvoorbeeld vandaag over dan kiest u daarmee al voor de goedkoopste energieleverancier 2020. Een energiecontract gaat u immers aan voor de duur van een jaar, twee jaar of zelfs drie jaar. De goedkoopste energieleverancier wordt door ons altijd bovenaan gezet. Dat is tenminste als u de correcte gegevens heeft aangeleverd. Anders loopt u risico een energievergelijking te maken op basis van een schatting.

Maak een energievergelijking met correct gegevens

De beste manier om een energievergelijking te maken is met de correcte gegevens. Uw jaarafrekening bevat het verbruik over het afgelopen jaar. Dit verbruik kunt u invoeren in onze energievergelijker. Een nieuwe energieleverancier raadpleegt deze gegevens ook. Dit wordt dan overgenomen voor het opstellen van het voorschotbedrag. Vaak gebruiken consumenten een schatting om vervolgens achteraf verrast te worden met een hoger voorschotbedrag. Daar zit niemand op te wachten.

De goedkoopste energieleverancier 2020 straks de duurste?

Nu we de nieuwsberichten zien over de alsmaar hoger wordende energiekosten raken consumenten in paniek. Daardoor zijn ze geneigd om te kiezen voor een energiecontract met een lange looptijd. Dit hoeft niet. Wacht rustig af en kies gewoon een eenjarig energiecontract. Elk jaar verandert de energieleverancier de tarieven voor stroom en gas. Dus grote kans dat er volgend jaar weer goedkopere energie aanbiedingen zijn. Met dat in uw achterhoofd hoeft u zich geen zorgen te maken.

Weloverwogen energie vergelijken en overstappen

Overhaast een beslissing maken raden we dan ook niet aan. Neem uw tijd, en bekijk de geboden energie aanbiedingen goed. Soms vinden we het niet de juiste tijd om over te stappen. Omdat de geboden kortingen niet naar wens zijn. De stelregel bij vergelijken en overstappen is dat u dit doet een maand voordat uw energiecontract afloopt. Zo bent u op tijd als u een ander en goedkoper energiecontract wilt afsluiten. Een betere energie aanbieding gevonden maar wel al overgestapt? U mag een energiecontract binnen veertien dagen ontbinden.

Hoge energiebelasting consumenten doorn in het oog

Er komt zoveel kritiek op de verhoogde energiebelasting en dat is volkomen terecht. Want de energiebelasting op stroom en gas is enorm hoog en vooral voor het laatste. Gas is een dure aangelegenheid. Dit noopt consumenten om meer te besparen. We hopen uiteraard op een verlaging van de energiebelasting. Maar het is niet verstandig om daar op te wachten. U kunt zelf dus veel doen door te besparen. Zo kunt u enigszins uw energiekosten temperen.

Actiever bezig gaan met bezuinigen levert geld op

Door actief bezig te zijn met besparen ontziet u  het milieu en verlaagt u uw energiekosten. Met vergelijken leert u dat er heel veel energieleveranciers zijn met diverse kortingen. Het gebruikelijke bedrag bij een overstap is circa €250. Een eenjarig energiecontract heeft vaker scherpe kortingen. Dat zou u niet denken. Maar toch is het zo. De consument die zuinig omspringt met het verbruik ziet de kosten in een jaar snel dalen. Dan scheelt dat ook nog eens €100 tot €150. Dus u weet nu wat u te doen staat of niet?

Plaats een reactie