Goedkoopste energieleverancier 2021

Een energieleverancier zoeken en weggaan bij de huidige kan al sinds 2004. Consumenten hebben sindsdien de vrijheid gekregen om op te stappen. En daarmee dus ook te besparen op hun energiekosten. Deze stijgen elk jaar wel gestaag. Enerzijds omdat de heffingen verhoogd worden. En netbeheerders maken ook extra kosten waar de consument ook aan meebetaalt. Meestal als de jaarrekening op de mat valt dan schrikt men. De kosten zijn hoger en er moet bijbetaalt worden. In dat geval gaan ze op zoek naar een goedkoper alternatief. De goedkoopste energieleverancier 2021 vindt u dan ook door te beginnen met energie vergelijken.

Goedkoopste energieleverancier 2021 al zoeken in 2020

Zint de jaarrekening u niet? Dan kunt u gelijk beginnen met een energievergelijking. Daarin zult u meerdere energieleveranciers zien die u een goedkopere aanbieding doen. Het bedrag dat het u schelen kan varieert. Dat kan tussen de €100 en de €350 per jaar opleveren. Daarmee verlaagt u dus uw voorschotbedrag op een aanzienlijke manier. Ondanks het gegeven feit dat onze energiekosten weer hoger zijn geworden kunnen we nog altijd besparen. Want de goedkoopste energieleverancier 2021 kunnen we online vinden en meerdere zelfs.

Een maand opzegtermijn om uw energiecontract op te zeggen

Door het ingeven van het verbruik en de adresgegevens is de goedkoopste energieleverancier 2021 dan ook zo gevonden. Gelet op de einddatum van het energiecontract kan overstappen een maand voor het aflopen van deze datum. Uw huidige energieleverancier heeft een aantal weken nodig om dit verzoek tot overstappen te verwerken. Als consument heeft u een maand opzegtermijn. Dus als u zou overstappen moet u deze maand in acht houden.

Als het toch nog wel een paar maanden duurt voordat uw energiecontract afloopt wacht dan nog even. Dat voorkomt extra kosten.

We zitten niet te wachten op een boete dus wacht af

Want uw huidige energieleverancier mag u een boete opleggen als u zich niet houdt aan de voorwaarden van uw energiecontract. De meesten onder ons zijn zich daarvan bewust, dus wachten ook netjes met overstappen. Als u overstapt dan houdt de nieuwe energieleverancier ook rekening met uw einddatum. De levering begint dan pas nadat het oude energiecontract verlopen is. Verlopen in de energiemarkt betekent niet dat u na die datum geen stroom en gas meer krijgt.

Dat is dan wel weer fijn. Als de einddatum van uw energiecontract al is geweest, dan gaat uw energiecontract in voor onbepaalde tijd. Dat wil zeggen, stel de einddatum is 2 maart 2020. Dan wordt uw contract gewoon voortgezet. Wel kunnen de tarieven veranderen. Dus zorg ervoor dat de goedkoopste energieleverancier 2021 gekozen wordt op het juiste moment.

Ga altijd voor een korte looptijd met een energiecontract

Dus als u een energiecontract afsluit voor bepaalde tijd bijvoorbeeld een jaar. Dan betaalt u een jaar lang een bepaald vast tarief (bij een vaste looptijd en vaste tarieven) Als dat jaar om is, dan gelden die vaste tarieven niet meer. Dan gelden de variabele tarieven van die energieleverancier. Die kunnen dus hoger zijn. Daarom stappen consumenten in de regel ook over. Door nu al te zoeken naar de goedkoopste energieleverancier 2021 kunt u weer honderden euro’s in uw zak houden.

 

4/10 - (59 stemmen)

Plaats een reactie