Goldman Sachs investeert 1 biljoen dollar in hernieuwbare energie Japan

 

renewable-energy

De Goldman Sachs Group heeft een target gesteld van 1 biljoen dollar om in duurzame energie te investeren in Japan. Voor dit doel heeft Goldman Sachs de Renewable Project Bond Trust in het leven geroepen.

Bedrijven ondersteunen in het vergroten van omzet

Vanuit deze trust zal de financiƫle instelling de komende jaren geld steken in projecten in zonne-energie en windenergie plus andere duurzame projecten. Zij geven hiermee andere investeerders ook toegang geven tot de Japanse kapitaalmarkt.

Op dit moment is de Goldman Sachs Group vooral gericht op zonne-energie, maar zijn zij voornemens om hun activiteiten in duurzame energie uit te breiden. Vanuit de Trust zal het bedrijf aantrekkelijke tarieven bieden aan bedrijven die hun omzet willen vergroten met hernieuwbare energie via de kapitaalmarkten.

Goldman Sachs wil wereldwijd duurzame energie steunen

De verschuiving naar de Japanse kapitaalmarkt ligt in lijn met de doelstellingen van Goldman Sachs om in Japan maar ook wereldwijd te investeren in schonere energie. In 2012 gaf GS al aan van plan te zijn om 40 biljoen dollar wereldwijd te gaan investeren in de komende 10 jaar.

Bron:Nasdaq

Plaats een reactie