Google neemt windenergie af van Eneco

google

Google zal vanaf 2016 windenergie gaan afnemen van Energieleverancier Eneco. Hiervoor zijn Google en Eneco een overeenkomst aangegaan.

De windenergie is afkomstig van het nieuwe windpark te Delfzijl. Google zal de komende tien jaar de windenergie gebruiken voor haar nieuwe datacentrum. De stroom capaciteit van het windpark bedraagt ruim 62 MW. De overeenkomst is voor de duur van 10 jaar en zal daarmee dus draaien op duurzame energie.

Google doet met de rest van de grote bedrijven mee om zoveel mogelijk duurzame energie op te wekken en te gebruiken. Dit project bied tevens werk aan 80 aannemers die dit project aan kunnen nemen.

Jeroen de Haas van Eneco is blij met deze samenwerking.

We kijken ernaar uit om met Google de komende tien jaar samen te werken en hen te ondersteunen in de doelstelling om een klimaatneutraal bedrijf te zijn.

Google heeft al tweemaal eerder een dergelijke grote energieaankoop gedaan en past hiermee in het duurzame beleid. Wanneer het datagebruik zal stijgen van het datacentrum zal het Amerikaanse bedrijf de stroom uit de overige centrales van Eneco gebruiken.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

Plaats een reactie