Greenchoice gaat energie leveren aan de gemeente Amsterdam

Greenchoice gaat energie leveren aan de gemeente Amsterdam. Beide partijen zijn tot een overeenkomst gekomen. Vanaf 1 januari 2019 gaan zij gebruik maken van duurzame energie opgewekt in Nederland. In de gemaakte afspraak is omschreven dat alle duurzame energie afkomstig moet zijn van nieuwe windmolens. Greenchoice won de aanbesteding, meerdere partijen konden een offerte indienen.

Greenchoice gaat energie leveren aan de gemeente Amsterdam

De overeenkomst zal voor de duur van vijftien jaar zijn. Er zijn meerdere partijen die over zijn gegaan op duurzame energie. Het gaat hierbij om Afval Energie Bedrijf, het Stedelijk Museum, de Brandweer Amsterdam-Amstelland, de Nationale opera en Ballet en de openbare bibliotheek. Alle partijen hebben een gezamenlijk verbruik van 122 GW uur per jaar. Dat is hetzelfde verbruik dat 36.000 huishoudens verbruiken. De afspraak vraagt om de bouw van nieuwe windmolens.

Amsterdam zet vol in op vergroening

De gemeente Amsterdam versnelt op deze wijze de energietransitie. Tot aan 2030 zal er een capaciteit van 11.5 GW aan windenergie bijkomen. Er zullen voor de kust een aantal windparken verrijzen. TenneT is belast met de aansluiting van de nieuwe parken op ons hoogspanningsnet. Windpark Borssele 1 en 2 zal één van de grootste windparken worden van Nederland. Deze zal op 23 kilometer uit de kust bij Westkapelle komen te staan. Als het windpark gereed is kan het 1 miljoen huishoudens gaan voorzien van windenergie. Hiervoor worden 94 windturbines geïnstalleerd.

Veel nieuwe windparken op komst

Borssele 3 en 4 zal 100 windmolens krijgen. Deze zal gebouwd worden voor de Zeeuwse kust. In 2023 zal Nederland de beloofde 16% aan duurzame energie moeten gebruiken. De bouw van nieuwe windparken zorgt daarentegen ook voor kritiek. Zo waren er op woensdag 17 oktober ruim 200 boze inwoners van Drenthe bijeen om een windpark tegen te houden. Zij zijn tegen de komst van het nieuwe windmolenpark. Zij komen in actie door een schadeclaim in te dienen. Daarmee hopen ze de bouw te voorkomen.

Greenchoice pakt door met groene energie

Greenchoice zet zich al sinds 2001 in op groene energie, dat doen zij door groene energie bij de mensen thuis te brengen. Wilt u de wereld ook een stukje beter maken? Dan is de keuze voor groene energie natuurlijk een super goede keuze. Of dit van Greenchoice afkomstig is of een andere duurzame energieleverancier. Bekijk snel ons aanbod in duurzame energie en stap vandaag nog over via onze energievergelijker.

Plaats een reactie